• De start tegen Barendrecht was identiek aan het begin van de oefenpot tegen FC Dordrecht O21 en stond in flagrante tegenstelling met de competitiestart tegen Capelle.

  Ook tegen Barendrecht keek Spijkenisse al na zes minuten voetbal tegen een 0-1 achterstand aan. Zonder slag of stoot nam de Derdedivisionist de leiding. In de tweede helft bouwde Barendrecht de marge nog uit en won verdiend met 1-3.
  "Het moet toch niet gekker worden!” liet Glenn Rijsdijk in de rust weten. "Dat ik uitgerekend dat doelpunt scoorde, heeft wel iets.” Reeds in de zesde minuut trof de oud-Spijkenisser het doel en werd daarbij nauwelijks een strobreed in de weg gelegd. De verdediger liep mee naar voren en schopte de bal in het Spijkenisser-doel.

  Wakker geschrokken trok Spijkenisse daarna ten aanval en in de 26e minuut fabriceerde Daan Bourgonje de gelijkmaker. Daarna kabbelde de wedstrijd, geteisterd door de regen die met bakken uit de hemel neerplensde, naar het einde van de eerste helft met een gelijke stand.

  Sterker Barendrecht
  Behoudens in de beginfase na de rust verschafte Barendrecht zich na de rust een overzicht en had Barendrecht het beste van het spel. Vooral aan de flanken kwam er ruimte en de gasten doken daar gretig in. Het was dan ook aan doelman Christian van Wijngen te danken dat de gelijke 1-1 vooralsnog overeind bleef. Met enkele katachtige reacties voorkwam hij dat de bal het doel doorboorde. In de zestigste minuut moest hij echter het antwoord schuldig blijven op een inzet van Maruca Bakour die het leden achter van Wijngen kreeg. In de zeventigste minuut besliste Romano van der Stoep de wedstrijd door van Wijngen wederom te verschalken waarmee de Barendrechtse overwinning een feit werd.

  Spijkenisse-Barendrecht 1-3 (1-1). '6 Glenn Rijsdijk 0-1, '26 Daan Bourgonje 1-1, '60 Maruca Bakour 1-2, '70 Romano van der Stoep 1-3.

  Spijkenisse: Christian van Wijngen, Jayson Donk, Isiah Helstone, Geoffrey Acheampong, Giovanni Davidse, Daan Langendoen, Daan Bourgonje, Marvin van der Pluijm, Dani Staas, Adam El Fazazi, Neal van Buuren.

  Een invalbeurt kregen: Dwaite Duurham, Reilly Bakboord, Dustin Bonnier en Marley Dors.

  Bijzonderheden: scheidsrechter Jacques van Schooneveld uit Rockanje hield de kaarten op zak en floot een prima wedstrijd.