• De elf heerlijkheden van het algemeen Nederlands amateur voetbalkampioenschap 1975
  01. De weg naar de titel op 15 juni 1975
  Thuis Uit
  01 Actief Amsterdam 3-1 0-1
  02 Arnemuiden 3-2 2-1
  03 Bennekom 1-0 1-1
  04 CSVD Schiedam 4-1 1-3
  05 Excelsior Maassluis 1-0 1-2
  06 's-Gravenzande 0-0 0-2
  07 GVVV 1-0 0-1
  08 Kozakken Boys 2-1 0-1
  09 Noordwijk 0-3 4-1
  10 Quick Boys 2-1 0-0
  11 SDVB Rotterdam 5-2 0-1
  12 Spakenburg 4-1 0-0
  13 Zwart Wit '28 1-3 1-3
  Kampioenschap zaterdag afdeling
  14 DOVO 1-1 1-3
  Algemeen amateurkampioenschap Nederland
  15 Emmen 1-0 2-4

   

  02. Wie was ook al weer scheidsrechter?
  Vele scheidsrechters in Nederland zagen dat hun collega uit het Limburgse Stein met kennis van zaken het duel tussen Spijkenisse en Emmen op het sportpark Schiekamp leidde.
  ,,Ik verheug me op dit duel. Voor iedere scheidsrechter is zo'n duel een mijlpaal, dus ook voor mij. Nee, ik heb ze nog niet aan het werk gezien. Mijn principe is om een ploeg die je gaat fluiten niet van te voren moet gaan bekijken. Zodoende raak je ook nooit bevooroordeeld."
  Scheidsrechter Janssen selectief gekozen, (,,Ik ben heus niet de beste."), over het verschil tussen zaterdag- en zondagvoetbal:,, Dat is er niet. Het is van beide kanten hetzelfde niveau, misschien is het zaterdagvoetbal wel iets beter. Kijk maar eens naar de prestaties van IJsselmeervogels. En, van Spijkenisse zelf."
  03. Spijkenisse: extra trein naar Emmen
  Spijkenisse rekent komende zaterdag op veel supporters en heeft derhalve een extra trein gecharterd, die regelrecht van Rotterdam naar Emmen rijdt.
  De afstand tussen beide gemeenten was dermate groot dat Spijkenisse vreesde dat weinig supporters de gang naar Drenthe zouden maken.
  Piet Slijkhuis en Thijs van Sint Annaland namen direct het initiatief alle obstakels te beslechten. De offerte van de Nederlandse Spoorwegen voor een extra trein naar Emmen en weer terug. De prijs voor een retour bedroeg 12 gulden en 50 cent met minimaal 200 reizigers. Werd dat aantal niet gehaald dan moest de organisatie de opbrengst van de verkochte kaartjes anvullen tot f 2.500,-. Meer dan 200 fans kochten het groen-witte kaartje en dus vertrok op 7 juni het legioen naar Emmen voor de eerste confrontatie om het algemeen amateurkampioenschap van Nederland.
  De 2-4 overwinning verheugde de stemming in de terugreis waarin Leo Touw namens de NCRV een sfeerprogramma maakte voor de Sportspecial, die 's avonds werd uitgezonden.
  De 11 heerlijkheden van 1975 (1)
  04. Door hoogwaardigheidsbekleders gehuldigd
  Het begon al direct na het laatste fluitsignaal en duurde tot in de kleine uurtjes. Commisaris van de Koningin Mr. M. Vrolijk sprak zijn gelukwensen uit. Hij was verheugd over het feit dat twee voetbalclubs uit de provincie het allerhoogste hadden bereikt. FC De Haag won de KNVB-beker en Spijkenisse het algeheel amateurkampioenschap van Nederland.
  Fokke Remmers van de KNVB sprak zijn enorme bewondering uit voor de vv Spijkenisse. ,,Wie had ooit kunnen denken dat jullie het zondagvoetbal zouden deklasseren." Ook KNVB-bestuurder van Marle roemde Spijkenisse. ,,In een harde wedstrijd is op het scherpst van de snede gestreden en hebben jullie het hoogste bereikt wat er te bereiken viel."
  De 11 heerlijkheden van 1975 (1) 1
  De lofzang vond plaats onder het toeziend oog van een uitermate verheugde burgemeester Bliek.
  Na een korte douche en een broodmaaltijd begon de grote rondrit door de gemeente. Begeleid door zo'n zestig toeterende auto's vertrok een dieplader van de firma Hoogenboom met de spelers, vrouwen en begeleiders luid toeterend door de straten. Rond 20.00 uur verscheen de stoet voor het gemeentehuis en werd door burgemeester Bliek en de wethouder sportzaken dhr. Bakker voor het talrijk toegestroomde publiek in het zonnetje gezet.
  Nico Hokke: De onbetwiste leider op het veld 1
  05. Aren Buvens: 500 wedstrijden
  Aren Buvens (30) heeft de gedenkwaardige mijlpaal van 500 wedstrijden voor de hoofdmacht van de v.v. Spijkenisse, in de laatste competitie ontmoeting tegen Nieuw Lekkerland, beleefd. Voorafgaande aan de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen Barendrecht wordt de tegenwoordige libero gehuldigd door het bestuur.
  06. Reünie
  Ruim 35 jaar geleden vierde de v.v. Spijkenisse de grootste triomf in haar bestaan door op 14 juni 1975 algeheel amateurkampioen van Nederland te worden. Reden voor de initiatiefnemers Ad van Dongen (trainer) en Hans Postma (oud-speler) een reünie te organiseren op 15 mei 2010.