• Spijkenisse heeft de Nissewaard-derby van Zuidland gewonnen. Na 90 minuten stond een 1-3 stand op het scorebord.

  Nadat de rookwolken waren opgetrokken en al het vuurwerk de lucht in was gegaan, was het tijd voor de wedstrijd. De thuisploeg begon sterker aan het duel, maar Spijkenisse kreeg de eerste grote mogelijkheid via Rowdy Rijsdijk. Uit de draai schoot hij de bal op de lat.

  Na een kwartier kwam Zuidland op voorsprong via Marcel van den Berg. Spijkenisse leek tien minuten later op gelijke hoogte te komen, maar deze treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

  Even later kwam Spijkenisse alsnog langszij: Rowdy Rijsdijk werd weggestuurd, omspeelde doelman Melvin Nagy en schoof koel binnen: 1-1. Vlak voor rust hield Ozrak zijn ploeg met een geweldige redding op de been.

  Na een kwartier na rust kwam Spijkenisse op voorsprong: Julièn Gret werd de diepte ingestuurd met een heerlijke steekpass. 'Il Capitano' Gret bleef zeer kalm en schoof het leer binnen: 1-2.

  Vlak voor eind gooide Dylan de Melo da Silva Goncalves het duel in het slot. Zijn late treffer zorgde voor de eindstand van 1-3.

  Zuidland - Spijkenisse 1-3 (1-1)
  15. Marcel van den Berg 1-0, 33. Rowdy Rijsdijk 1-1, 62. Julièn Gret 1-2, 88. Dylan de Melo da Silva Goncalves 1-3

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek, Glenn Rijsdijk, Dimitri Poortvliet, Morris de Hoog, Dwaite Duurham, Alessandro Franzoso (46. Tiemo de Man), Daan Bourgonje (68. Giovano van Ree), Enver Bezemer, Julièn Gret (85. Kevin le Duc), Rowdy Rijsdijk (76. Dylan de Melo da Silva Goncalves)