• FC Vlotbrug JO10-2 vs VV Spijkenisse JO10-3

Wat was dit genieten langs de lijn! Er stond een echt team op het veld! Taken werden goed uitgevoerd, de veldbezetting was prima en de bal ging soepel rond. VV Spijkenisse was duidelijk de bovenliggende partij, maar we vergaten onszelf te belonen, pas de 7e goede kans ging tegen de touwen (0-1 VV Spijkenisse - Elijah). De ban was gebroken, maar wederom hadden we veel kansen nodig (2x paal, gemiste penalty en nog een aantal goede voorzetten). Nog voor rust maakte Given de 0-2, nota bene met zijn geblesseerde knie.

Na rust hadden wij wind tegen en was ik toch een beetje bang dat FC Vlotbrug ook figuurlijk de wind in de rug zou krijgen. Kort na rust knalden zij de 1-2 binnen met een schot vanaf de middellijn dat heel veel snelheid meekreeg door de wind. VV Spijkenisse liet zich niet uit het veld slaan en ging door zoals ze in de 1e helft voetbalden. Gedisciplineerd en als team. Elijah kopte vanuit een corner op de lat en een mooie voorzet van Terrence stuiterde net op voordat Given kon uithalen. Toen Jayven een vrije trap mee kreeg, zag hij de ruimte en vroeg meteen of hij mocht indribbelen, nadat de scheids instemde soleerde hij naar het doel en schoot van dichtbij binnen (1-3). Kort daarna veroverde Jace de bal op eigen helft en stuurde Terrence met een lange pass de diepte in, koelbloedig - tussen 2 verdedigers - maakte Terrence het af (1-4). Ook de 1-5 was een knap staaltje effectief voetbal: Terrence speelde vanuit de verdediging Jayven aan op het middenveld, Jayven speelde de bal diep naar Elijah die 1 op 1 met de keeper de hoek voor het uitkiezen had. Reyshaino schoot nog op de lat en ook FC vlotbrug schoot nog een keer van dichtbij op de paal.

De eindstand bleef bij FC Vlotbrug 1 - 5 VV Spijkenisse