Historie

 

V.v. Spijkenisse is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Spijkenisse, opgericht op 1 juni 1946. De thuiswedstrijden worden gespeeld op het Sportpark Jaap Riedijk, dat is vernoemd naar een van de oprichters. Het standaardelftal speelt in de Hoofdklasse A in de zaterdagafdeling.

 

 

 

 

De groen-witten werden in 1975 Algeheel Amateurkampioen van Nederland door de zondagkampioen Emmen met 1-0 te verslaan. Spijkenisse speelt jaarlijks mee om de bovenste plaatsen in de Eerste Klasse. In 2014 behaalde Spijkenisse het kampioenschap van de Eerste Klasse waarmee promotie naar de Hoofdklasse werd bewerkstelligd. Voor het eerst sinds 2003 zijn de groen-witten weer terug te vinden op dit niveau.

De club heeft momenteel rond de 1100 leden en groeit nog jaarlijks in aantal, wat in 2011 leidde tot het nemen van een ledenstop. De vereniging is hiermee een van de grootste van de regio Rijnmond. Sportpark Jaap Riedijk beschikt over zes speelvelden waarvan twee met rubber gestrooide kunstgrasvelden. De vereniging beschikt over een ruime kantine met een sponsorhome, commissiekamer, een aantal vergaderruimtes en achttien kleedkamers. Er is tevens een ruimte voor wedstrijdbesprekingen- en analyses. Het hoofdveld heeft een tribune die plaats biedt aan ongeveer 500 toeschouwers.

Spijkenisse staat al jarenlang bekend om zijn goede jeugdopleiding die de laatste jaren zijn vruchten heeft afgeworpen. De o19 (A1), o17 (B1), o15 (C1) en o13 (D1) spelen in de landelijke Divisies waarin ze het regelmatig tegen betaald voetbalorganisaties opnemen. Spelers als Charlison Benschop, Miquel Nelom, Ellery Cairo, Romano Denneboom, Martijn Barto en recent Kevin Felida braken de laatste jaren door bij hun clubs en ook de komende jaren wordt verwacht dat er een aantal ‘Spijkenissers’ zullen doorbreken in het betaalde voetbal.

De Middenstip

 

Partner

 Sinds 2015 is v.v. Spijkenisse als partner verbonden aan de Feyenoord Academy.

 

Erkenning

In het seizoen 2017-2018 is de jeugdopleidiing door de KNVB als regionale jeugdopleider voor jeugdige voetballers erkend.

THE JAGGER CASINO
Estron Group
Life & Finance
Voskamp
Shops United
Sanisale
ING
Allport Industrial and Martime Supllies B.V.
Keuken sale
Rulewave
Watertuin Spijkenisse
365 Wonen
Prosel Nederland B.V. – Rotterdam
Montaza Personeelsdiensten B.V. – Spijkenisse
KluppsSportwear
Kippie Spijkenisse
JUMBO
Gutteling
Cafe Johan
Hugo Trumpy
De Hypotheker - Spijkenisse
Maers Groep
Karsten Installatie
M Point
Rijnland
Ringelberg
Sport 2000 Spijkenisse
Zorbra De griek
Orient
Vlierodam B.V.
Studio New Media
DrieKleur
Oosterman Hoveniers
Specsavers Spijkenisse
Planten & Zo
OrthoSpijkenisse – Krajenbrink
Bakro Transport
Hoogenboom
Olijf
ECP tegelwerken
Containermaat
ABS
Ouwerkerk
Pappagallo
Newes
Onego
GSM Reparatie Centra
Stoer
Smith
Mr. P. Smit Advocaat
Pol Rotterdam
Van der Ent Top Mover
MA de Vries Exploitatiemaatschappij
Autoverhuur v.d. Sluijs
VHC
Zpress
Auto Storm
Stender Project Support BV
Spijkkapel
Cafe Merz
Hypoteeuw
Peinemann