• Inzamelen oud papier

  Oude kranten, tijdschriften e.d. niet meer nodig? Je kunt er de vereniging mee helpen!

  Het is heel eenvoudig: Verzamel al je oud papier van kranten en tijdschriften tot enveloppen en wc-rolletjes en gooi deze in de daarvoor bestemde papiercontainer op de vereniging. Zo ben je in één klap van je oud papier af en help je de vereniging.

  De vereniging ontvangt per hoeveelheid oud papier een bepaald bedrag en kan dit heel goed gebruiken om bepaalde dingen bij de vereniging te verbeteren en te onderhouden. Denk hiermee aan nieuwe doeltjes, blikken verf voor de kantine en natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om het geld nuttig aan te besteden. Het kost je dus niks, maar levert de vereniging een hoop geld op waar iedereen van profiteert.

  Oude kranten, tijdschriften en reclamedrukwerk kunnen zo bij het oud papier. Verder zijn ook kartonnen dozen, kleine kartonnen verpakkingen van bijvoorbeeld thee, macaroni en waspoeder, golfkarton, oude (telefoon)boeken, computervellen en ander kantoorpapier, wc-rolletjes, enveloppen, reclamefolders, papieren zakken, eierdozen en cadeaupapier geschikt om opnieuw te gebruiken. Niet bij het oud papier hoort papier of karton dat ijzer bevat zoals ordners. Dat geldt ook voor de kartonnen verpakkingen van zuivel en frisdrank. Die hebben een plastic laagje aan de binnenkant. Nat en/of vervuild papier en karton zoals onder andere keukenrolpapier, toiletpapier en behang hoort niet bij het oud papier. Dat moet in de vuilnisbak. Dat geldt ook voor foto’s. Plastic verpakkingen om reclamedrukwerk en tijdschriften mogen niet bij het oud papier. Gooi de verpakking bij het huisvuil en alleen de reclamefolders bij het oud papier.

  Een kleine moeite voor jezelf, maar een grote bijdrage aan de vereniging!

  De papiercontainer staat direct links van de fietsers ingang op de parkeerplaats.