• Na negentig minuten billenknijpen danste Jawad Bellahsan langs de verbouwereerde defensie van ‘s-Gravenzande. Hij passeerde de verdedigers van links naar rechts, zoals op de melodie van de Snollebollekes. Op de plaats van bestemming aangekomen haalde hij met een fluwelen schot de trekker over en zag de bal in de linker hoek in het doel verdwijnen.

  Doelman Ragip Ozrak sprintte als een bezetene naar het andere doel en nam deel aan de feestvreugde die ontstond na de enige en winnende treffer van de voet van Jawad Bellahsan. Spijkenisse won, geheel tegen de verhouding in maar daar maalde niemand over, in de allerlaatste minuut van de wedstrijd met 1-0 op het sportpark Jaap Riedijk van ‘s-Gravenzande.
  De gewenningsperiode duurde voor Spijkenisse wel erg lang. Sterker nog, de groen-witten kwamen eigenlijk nooit in hun normale doen. ‘s-Gravenzande dicteerde de ontmoeting en Spijkenisse mocht zijn handjes dichtknijpen dat de brilstand tot aan de rust in elk geval gehandhaafd bleef. Vooral Joseph Goncalves zorgde bij herhaling voor onrust op de helft van de gastheer en bezorgde zijn directe opponent Dwaite Duurham handenvol werk. Even zorgde Spijkenisse voor een mogelijkheid om de score te openen maar Jawad Bellahsan schoot op aangeven van Julien Gret de bal ver naast het doel.

  Naar gevoel
  Na de thee eenzelfde spelbeeld zij het dat de ‘s-Gravenzandse aanvallen immer dwingender werden. Elke keer als de openingstreffer dreigde zat er iets of iemand tussen de bal en het doel dat voorkwam dat het scorebord werd geopend. Het wachten was gewoon op het moment dat de 0-1 zou vallen.
  En toen iedereen dat doelpunt al telde was het Daan Bourgonje die het zekere doelpunt in de weg stond en in een ultieme poging voorkwam dat het kleinnood het doel doorboorde. Na enkele wissels waarin Isiah Helstone vooral in positieve zin de aandacht op zich vestigde kwam er zowaar structuur in de Spijkenisser aanval. Plotseling liep de aanval wel over een aantal schijven en doken de aanvallers voor het doel van keeper Rick Boers op.
  De toeschouwers hielden hun adem in op het moment dat Jawad Bellahsan aan zijn finale rush met doeltreffende afloop begon en slaakten een zucht van verlichting bij het begroeten van een onverdiende overwinning.

  Spijkenisse-‘s-Gravenzande 1-0 (0-0). '90 Jawad Bellahsan 1-0.
  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek, Morris de Hoog, Daan van der Harst, Dwaite Duurham, Alessandro Franzoso ('14 Felino Jardim), Daan Bourgonje ('76 Neal van Buuren), Julièn Gret ('76 Isiah Helstone), Ricardo van Twist ('76 Jayson Donk), Bradley Tuinfort ('60 Marvin van der Pluijm), Jawad Bellahsan.

  Bijzonderheden: scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord leidde een goede wedstrijd en gaf geel aan Xander Buitenhek, Ricardo van Twist, Jawad Bellahsan en Marvin van der Pluijm van Spijkenisse en aan Roy van Beek en Pascal Broch van FC 's-Gravenzande.

  Man van de wedstrijd: Morris de Hoog

  Foto-album: klik hier

  Jawad Bellehsan brengt Spijkenisse in extremis langs 's-Gravenzande Jawad Bellehsan brengt Spijkenisse in extremis langs 's-Gravenzande 1 Jawad Bellehsan brengt Spijkenisse in extremis langs 's-Gravenzande 2 Jawad Bellehsan brengt Spijkenisse in extremis langs 's-Gravenzande 3 Jawad Bellehsan brengt Spijkenisse in extremis langs 's-Gravenzande 4