• Eerst even terug naar vorige week zaterdag, 15 april. vv Spijkenisse JO10-1 had een uitwedstrijd bij Rhoon, tegen JO10-1. Een team wat al het hele seizoen speelt in de 1e klasse. Na het eerste kwart stonden wij door doelpunten van Reylan en Rick met 0-2 voor. Wat vooral opviel was het hoge tempo, de felheid √©n dat de twee teams aan elkaar zijn gewaagd. De ruststand van 1-5 kwam omdat wij goed onze kansen omzetten in doelpunten. Achterin hielden onze verdedigers kranig stand en Dex maakte de mooiste reddingen - het was de beste wedstrijd van onze laatste man.

  Tijdens rust tegen de jongens gezegd dat we dit niet als een makkelijke winst moeten zien. Zij gaan fel uit de kleedkamer komen en willen de achterstand rechttrekken. In het derde kwart ging het gelijk op met 2 doelpunten voor beide teams. Maar aan het eind van dit kwart moest Noahs doelpunt uit een vrije trap om onduidelijke reden opnieuw van de scheidsrechter, welke niet werd benut. De jongens waren zichtbaar van slag van deze onterechte beslissing. Achteraf is dit het kantelmoment gebleken.

  Tijdens de time-out voor het laatste kwart stonden we 3-7 voor. Een stand die je niet mag weggeven. Maar de eerdergenoemde beslissing had veel effect op het team. Taken werden niet meer uitgevoerd en de koppies gingen hangen. We gaven op waardoor Rhoon met 5 doelpunten in negen minuten tijd de winst over de streep wist te slepen.

  En zo komen we aan bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Op 22 april kwam vv Kethel Spaland JO10-2 op bezoek. Vooraf zijn onze jongens in de kleedkamer toegesproken over het verloop van het hele seizoen: wat deden we goed waardoor het goed ging; waar ging het minder en wat deden we toen minder goed? De opdrachten en taken zijn weer helder gemaakt en dat zag je terug in de wedstrijd.

  Helaas kwam Kethel Spaland in de tweede minuut op voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt van onze kant. Drie minuten later wist Seb dat recht te trekken met een goed uitgevochten duel en strak schot. Je ziet een team wat voor elkaar werkt en elkaar uit de brand helpt.

  In het tweede kwart werd een voorsprong genomen met 3 doelpunten in zes minuten tijd. 2x Reylan met een individuele actie en druk op de keeper waarvan hij kon profiteren, 1x Rick met een mooi afstandsschot.

  Het was duidelijk dat Kethel Spaland scherp is toegesproken tijdens de rust. In het derde kwart ging het weer gelijk op met mooi voetbal, goede kansen en uitstekende reddingen aan beide zijdes. Jaylano zette in de 41e minuut het spel definitief op slot met een mooi en hard afstandsschot.

  De wedstrijd eindigde in 5-1 voor Spijkenisse JO10-1. We zagen twee gelijkwaardige teams, met onderling respect, maar waarbij wij gewoonweg meer kansen wisten om te zetten in doelpunten. Het smetje van vorige week hebben we rechtgezet, iedereen vervulde weer zijn taken en we verzwakte geen moment.

  Zaterdagmiddag stond de thuiswedstrijd van Spijkenisse 1 tegen Achilles Veen 1 op het programma. De jongens van vv Spijkenisse JO10-1 mochten de ballenjongens zijn en wat vonden ze dat tof. Velen konden niet vanwege privéplanning, maar hebben er vervolgens alles aan gedaan toch aanwezig te zijn. Helaas wist ons eerste elftal niet, net als ons, een winst op het scorebord te zetten en moeten we het doen met een gelijkspel.

  Nu twee weken vakantie om het pas op 13 mei in een uitwedstrijd op te nemen tegen Zestienhoven JO10-1.