• Spijkenisse heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In en tegen Brielle werd laat en met minimaal verschil gewonnen: 0-1.

  Fysiek zat het niet bepaald mee bij Spijkenisse: Semm 't Hart moest afhaken in de warming-up en na twee minuten raakte Jeffrey Duijnstee al zodanig geblesseerd dat hij de strijd moest staken. Al met al geen best vooruitzicht.

  Spijkenisse was na kort na de wissel gevaarlijk en dichtbij de openingstreffer. Julièn Gret kreeg de bal echter niet tussen de palen, maar raakte met een doortrapt stiftballetje de deklat. Beide ploegen speelden over het algemeen erg slordig. Brielle kwam in het eerste bedrijf steeds beter in de wedstrijd en Spijkenisse verloor enige grip. Echt grote kansen waren er niet tot aan de rust.

  Ook in het tweede bedrijf werd het publiek niet getrakteerd op een aantrekkelijk schouwspel. Enver Bezemer raakte met een vlammend schot de lat en namens de thuisploeg was Bo van der Gaag dichtbij.
  Acht minuten voor tijd wisselt trainer Peter Wubben Xander Buitenhek, die zich liet vervangen door Ray Kroon. Wat volgde was een groen-witte aanval die op het hoofd van de mee opgekomen verdediger Morris de Hoog terecht kwam. De Brielse sluitpost Nigel Keehnen was nog bij machte om de kopstoot te keren, maar kon niet anders dan het leer pal voor de voeten van Ray Kroon te boksen. Met zijn allereerste balcontact schoot hij Spijkenisse naar de overwinning.

  Brielle - Spijkenisse 0-1 (0-0)
  83. Ray Kroon 0-1

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Enver Bezemer, Alessandro Franzoso, Morris de Hoog, Dimitri Poortvliet, Xander Buitenhek (81. Ray Kroon), Daan Bourgonje (68. Manasse Labid), Tiemo de Man (45. Mauro Daviraz), Julièn Gret, Rowdy Rijsdijk (68. Mark Schenk), Jeffrey Duijnstee (5. Kevin le Duc).