• Een door blessures geteisterd Spijkenisse heeft de Voorne-Puttenderby met minimaal verschil verloren. Door een doelpunt van Christiaan Dabaghian won Nieuwenhoorn met 1-0.

  Het eerste kwart van de wedstrijd was vooral gespannen. Nieuwenhoorn was niet van plan Spijkenisse hun spel te laten spelen, wat gepaard ging met een aantal vervelende, onnodige overtredingen. Door één van deze overtredingen moest Ricardo van Twist noodgedwongen het speelveld verlaten. Spijkenisse deelde speldenprikken uit, maar echt grote kansen waren er niet.

  In de tweede helft was Nieuwenhoorn een stuk gevaarlijker. Morris de Hoog voorkwam met een block dat één van de zwart-witte middenvelders gevaarlijk kon worden. Pogingen van Bellahsan en Gret daaropvolgend werden door de doelman gered of naast geschoten.

  Op het uur redde Ragip Ozrak uitstekend op een poging vanuit een hoekschop. De daarop volgende hoekschop was, helaas voor Spijkenisse, wel raak. Christiaan Dabaghian was de gelukkige.
  Een kwartier voor tijd moest Nieuwenhoorn met tien man verder. Scheidsrechter Punt toverde eerst een gele prent uit zijn borstzak, die hij even later introk en verving door een rode kaart. Melvin Winterberg kon eerder douchen dan zijn medespelers.

  Spijkenisse rook bloed en begon aan een waar slotoffensief. Morris de Hoog leek Spijkenisse langszij te koppen, maar deed dit in buitenspelpositie. Kansen voor Gret en opnieuw de Hoog werden helaas ook niet gepromoveerd tot doelpunt.

  Nieuwenhoorn - Spijkenisse 1-0 (0-0)
  62. Christiaan Dabaghian 1-0

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek, Daan van der Harst (80. Adam El Fazazi), Morris de Hoog, Duane Tjen-A-Kwoei, Alessandro Franzoso (70. Enver Bezemer), Ricardo van Twist (24. Bradley Tuinfort), Daan Bourgonje, Marvin van der Pluijm (80. Kevin le Duc), Julièn Gret, Jawad Bellahsan.

  Foto: Wensley Tuinfort