• De huidige selectie en een select gezelschap voormalig selectiespelers pakten na een gedwongen pauze van twee jaar de draad weer op en ontmoetten elkaar weer op het sportpark Jaap Riedijk. Daarmee werd een traditie weer in ere hersteld.

  Een behoorlijke verantwoordelijkheid rustte op de schouders van Look Lugtenburg en Martin Stok die invulling gaven aan de namen behorend bij die spelers die onuitwisbaar zijn gegrift in het geheugen van de Spijkenisser voetballiefhebbers. Voorwaar geen makkelijke taak, want zo’n eerste wedstrijd in het nieuwe jaar kan het allemaal in zich hebben. Rekening moet worden gehouden met een echte wedstrijd, verminderde concentratie van de spelers en er dient bovenal te worden gezocht naar een evenwicht tussen de spelers die doorgaans elke week aan de bak moeten en spelers die nog louter uit liefhebberij achter de bal aanrennen.

  Het illustere duo Stolk en Lugtenburg is cum laude geslaagd in hun opdracht. Rond het middaguur stonden twee ploegen tegenover elkaar die de toets van de kritiek met glans konden doorstaan en konden zorgen voor een amusant schouwspel op de groene mat.

  Eenrichtingsverkeer
  Daarna was er sprake van aanvallen en verdedigen. De huidige selectie deelde de lakens uit en de accenten van de tegenstrevers werden op de defensie gelegd. Aanvallend werd met combinatievoetbal de verdediging aan flarden gespeeld doch die defensie hield het doel met kunst en vliegwerk en een in een uitstekende vorm verkerende doelman Leo Timmer schoon.

  In de 23e minuut capituleerde Timmer pas voor het eerst toen Marvin van der Pluijm door de verdediging wandelde en voor de openingstreffer zorgde. Een minuut later zorgde Bradley Tuinfort voor de tweede doorboring en liet Leo Timmer opnieuw kansloos.

  Oud-Spijkenisse weerde zich naar vermogen en hield in de eerste helft, die slechts 35 minuten duurde, de schade verder beperkt. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Spijkenisse probeerde "Oud" te verschalken door de verdedigers met uitgekiende voorzetten op het verkeerde been te zetten, doch slaagden daar maar moeizaam in. Kevin Le Duc, Marley Dors en Daan van der Harst slaagden er nog in het vijandelijke doel te doorboren en bewerkstelligde in elk geval dat beide teams met opgeheven hoofd het sportpark door de voordeur weer konden verlaten.

  Spijkenisse : Ragip Ozrak, Christian van Wijngen, Xander Buitenhek, Sirano Kortosonto, Daan van der Harst, Duane Tjen-A-Kwoei, Marvin van der Pluijm, Julien Gret, Reilly Bakboord, Morris de Hoog, Ricardo van Twist, Bradley Tuinfort, Dani Staas, Neal van Buuren, Jayson Donk, Dwaite Duurham, Kevin Le Duc.

  Oud-Spijkenisse: Leo Timmer, Jeffrey Schenk, Chris Meijburg, Eric Polet, Erwin Spoel, Marco de Borst, Jesper van Deelen, John Lugtenburg, Michael van Dommelen, Aad Bozuwa, Bas Oomen, Jorn Berkelaar, Dylan van Hengel, Jari Soe Agnie, Danny Voets, Pim van Hout, Robin Kraijo, Jerrell Paskald.

  Nieuwjaarswedstrijd- en receptie: Een herstelde traditie

  De line-up vooraf

  Nieuwjaarswedstrijd- en receptie: Een herstelde traditie 1

  Michael van Dommelen maakt het Daan Bourgonje knap lastig

  Nieuwjaarswedstrijd- en receptie: Een herstelde traditie 2

  De gelegenheidsstaf van Oud-Spijkenisse: Look Lugtenburg, Martin Stok en Wim van der Hoek

  Nieuwjaarswedstrijd- en receptie: Een herstelde traditie 3

  Julièn Gret en Eric Polet weer samen op de mat

  Nieuwjaarswedstrijd- en receptie: Een herstelde traditie 4

  Neal van Buuren snelt langs Jerrel Paskald

  Nieuwjaarswedstrijd- en receptie: Een herstelde traditie 5

  "Dit is een goed stel hoor!"

  Alle foto's (Sven Tilleman): KLIK HIER

  Nieuwjaarsreceptie
  "De Corona-perikelen, de almaar toenemende inflatie en de oorlog in de Oekraïne zijn de zaken die ons bezig houden.” zo begon Arno de Man aan zijn eerste nieuwjaarstoespraak als kersverse voorzitter van vv Spijkenisse. "Het wordt dan ook steeds moeizamer om als vereniging rust te brengen in ons hectisch bestaan. Want ook sportverenigingen hebben het moeilijk. Het geld licht niet voor het oprapen, sponsoren hebben het moeilijk en het probleem van de vrijwilligerstekorten wordt maar niet opgelost. En toch willen we dat rustpunt zijn in de plaatselijke samenleving. Daarvoor zullen we ons tot het uiterste inspannen.”

  Kernachtiger kon de voorzitter de situatie waarin ook vv Spijkenisse zich bevindt niet samenvatten. En, tevens bespaarde hij de toehoorders van een klaagzang van zaken die onze samenleving ondermijnen. Het is te hopen dat de boodschap voldoende is overgekomen en dat hulptroepen opstaan om de ergste nood te lenigen.

  Ook in 2021 en 2022 ontvielen de club weer gewaardeerde krachten. Er werd stilgestaan bij het overlijden van Peter de Man, Flip Barendrecht, Armin Iriskic (15 jaar), Piet Riedijk (94 jaar) en Loes van Dorsselaer-Laurens (2021) en Hans de Lange, Ton Jonker, Gerard de Graaf, Hans Pot, Yme Drijfhout, Bert Bak, Ad Konings, Jeffrey de Jong en Hartog Frank in 2022. Mogen zij rusten in vrede.

  Jubilarissen
  Ook dit jaar werden er jubilarissen gehuldigd. Er werd een inhaalslag gemaakt omdat we dit al 2 jaar niet hebben kunnen doen.  Yorick van Deelen, Pim van Hout, Thijs van Hout, Jan Arie van Hamburg, Jan Joosten, Leo van der Slot jr. en Brian van Amerongen (allen 25 jaar), Maurice van Heel (40), Adrie in het Veld (50), Pieter Bouman (50) en Bram van Rij (50) werden naar de kroon gestoken door Arie Plooster (60).
  "Ik heb het even nagekeken, maar na je vorige huldiging, heb je gas teruggenomen.” vertelde Aren BuvenS aan Arie Plooster. "Dat heeft je de titel Lid van Verdienste opgeleverd. Ik vraag je dan ook met klem en als vriend waar mogelijk terug te komen op dat besluit. Mensen zoals jij, hebben we ,de voorzitter noemde het ook al in bedekte termen, keihard nodig.”

  Foto's Nieuwjaarsreceptie (Jacques van Hout): KLIK HIER

  Nieuwjaarswedstrijd- en receptie: Een herstelde traditie 6

  Bedankt!

  "Bij deze wil ik graag alle vrijwilligers en mede-bestuursleden van afgelopen zaterdag bedanken voor hun organisatie en inzet voor, tijdens en na de nieuwjaarswedstrijd en -receptie. Dank ook voor de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de gemeente, sponsors en leden. Jullie hebben er een geslaagde middag van gemaakt, één zoals we als groen-witten graag zien.

  We gaan er tegenaan dit jaar, met elkaar en voor elkaar !" aldus voorzitter Arno de Man