Kerstklaverjassen GROOT succes en uitslagen

Klaverjassen: een spel, sport, of gewoon lekkere tijdbesteding? De handen werden geschut, de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Het inschrijfgeld werd betaald en de lootjes aangeschaft. De brillen nog even gepoetst. Het jaarlijkse kerstklaverjastoernooi kon beginnen. 
Opeens dook ook trainer Peter Wubben en een taktisch concept voor het toernooi maakte zich meester van de hersenpan. Maar hoe klaverjas je aanvallend? Cruciale vraag is of je met hem of tegen hem speelt. Een gevoel van verlangen om met of tegen hem de degens te kruisen maakte zich van me meester. Het mocht niet zo zijn. Dus werd de innerlijke rust voor de feestdagen ook niet op de proef gesteld.
 
Eerste ronde
 
In het openingsduel werd ik gekoppeld aan Sjors Gooijer, een gepensioneerde kroegbaas uit Rotterdam-Zuid met een groot Feyenoord-hart. ,,Een van mijn kleinzoons voetbalt bij Spijkenisse en ik woon vlak bij het sportpark," ontvouwde de kaartspeler zijn aanwezigheid. De tegenstrevers Look Lugtenburg en Ben Louter overleefden onze bliksemstart, namen het initiatief over en lieten ons met een verpletterende nederlaag de rest van de avond naar adem snakken. De ZIJ 1708 en WIJ 1274 behoeft geen nadere uitleg.
 
Tweede ronde
 
De absolute uitblinker in de eerste partij, Ben Louter, werd mijn maat in de tweede aflevering en mijn hoop op eerherstel groeide. Een illusie, zo bleek, want Piet Louter, jawel de broer van en zijn medespeler Rob van Vuuren bleken een onneembare vesting. ,,Ik kom hier verder nooit," biechte Rob van Vuuren op. ,,Ik heb vroeger bij CVV gevoetbald en nadat ik stopte nooit meer een stap op een voetbalveld gezet. Ik heb altijd bij de duivenclub geklaverjast, ken Marjory en haar vader en dus werd 1 en 1 samen 2".
Het werd een meer spannende dan goede pot, waarin de ervaring van Van Vuuren en het opportunisme van die dekselse Piet Louter de doorslag gaf. Gelaten maar ook getergd incasseerde ik het tweede pak slaag met WIJ 1066 en ZIJ 1716.
 
Derde ronde
 
,,Hoe gaat het," informeerde oefenmeester Peter Wubben belangstellend. ,,We spelen aanvallend, attractief, maar gaan wel het schip in." ,,Dat herken ik," diende Wubben van repliek. ,,Volhouden."
In de laatste partij van de avond sloeg de verjonging toe. Tegenstrever Van Vuuren kende ik nog, maar Arjan Broeders was nog een groot vraagteken. Mijn collega Michael van der Velden had alles in zich om mij naar de eerste overwinning te leiden. ,,Ik voetbalde bij GHVV maar moest vanwege een zware blessure stoppen met voetballen," stelde hij zich aan mij voor. ,,Ben naar Spijkenisse gegaan en ben nu assistent-trainer van o15. Spelen tegen gerenormeerde clubs zoals Roda JC. Zijn sterker, maar daar leren we van. Volg de cursus jeugd voetbal trainer en hoop binnenkort als hoofdtrainer voor een team te kunnen staan. 
 
Het venijn zat in de staart. We keken tegen een overbrugbare achterstand aan. Met de moed der wanhoop streden we voor wat we waard waren met harten als troef. En, wat niemand meer verwachtte, gebeurde. We voelden elkaar prima aan en toverden een onvervalste pit uit de hoge hoed, die ons de overwinning bezorgde. Met WIJ 1470 en ZIJ 1432 toog ik opgetogen huiswaarts. Op de vraag van vrienden hoe het was gegaan, repte ik uitsluitend alleen over die laatste confrontatie, die mijn ego tot de kerst aangenaam streelt.
Piet van Dijk
 

Uitslagen kerstklaverjas vv Spijkenisse 20/12/18:


1e Peter v/d Bulk pnt 5320
2e Look Luchtenburg pnt 5141
3e Jannie Böhne pnt 4955
4e Tonie Keizer pnt 4906
5e Bert Bak pnt 4905

Poedelprijs (3de van onderaan):
Piet van Dijk pnt 3810

Prijzen zijn mede mogelijk gemaakt en gesponsord door: meesterbakker Voskamp, slagerij van Pelt, ECP Tegelwerken, Jumbo Maaswijk en sponsoren die graag anoniem willen blijven.

Dank aan iedereen die deze avond een succes hebben gemaakt. Het was zeer gezellig en hopelijk tot in april bij de paasklaverjas avond.

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2019.

 

THE JAGGER CASINO
Estron Group
Life & Finance
Voskamp
Shops United
Sanisale
ING
Allport Industrial and Martime Supllies B.V.
Keuken sale
Rulewave
Ringelberg
365 Wonen
Prosel Nederland B.V. – Rotterdam
Montaza Personeelsdiensten B.V. – Spijkenisse
KluppsSportwear
Kippie Spijkenisse
JUMBO
Gutteling
Cafe Johan
Hugo Trumpy
De Hypotheker - Spijkenisse
Maers Groep
Karsten Installatie
M Point
Rijnland
Watertuin Spijkenisse
Sport 2000 Spijkenisse
Zorbra De griek
Orient
Vlierodam B.V.
Studio New Media
DrieKleur
Oosterman Hoveniers
Specsavers Spijkenisse
Planten & Zo
OrthoSpijkenisse – Krajenbrink
Bakro Transport
Hoogenboom
Olijf
ECP tegelwerken
Containermaat
ABS
Ouwerkerk
Pappagallo
Newes
Onego
GSM Reparatie Centra
Stoer
Smith
Mr. P. Smit Advocaat
Pol Rotterdam
Van der Ent Top Mover
MA de Vries Exploitatiemaatschappij
Autoverhuur v.d. Sluijs
VHC
Zpress
Auto Storm
Stender Project Support BV
Spijkkapel