Nieuwjaarsreceptie - Met volle kracht vooruit in 2019

Het motto in het voetballeven van trainer Peter Wubben heeft nu ook postgevat in de doelstelling van de club Spijkenisse. 'Niet de aanval schuwen, een positieve uitstraling nastreven en gezamenlijk de schouders er onder zetten'. Voorzitter Richard Sitton, die al veertien jaar leidinggeeft als preses van de vv Spijkenisse, hield de talrijke belangstellenden in zijn nieuwjaarstoespraak een spiegel voor en predikte welhaast in het leven hoofdzaken van bijzaken te scheiden.
,,En, als die keuze dan gemaakt is, je actief en niet passief achter de verwezenlijking van de gestelde doelen te stellen," adviseerde Richard Sitton. ,,De sportieve resultaten vielen tegen, maar op andere vlakken zijn er mooie dingen gebeurd. Vooral op bestuurlijk vlak. Zo zijn we met de gemeente Nissewaard in een positief gesprek geraakt voor de aanpassing van onze accommodatie. Kleedkamers en toiletten worden aangepakt. De parkeergelegenheid opnieuw geasfalteerd en heringericht. Het krijgen van voldoende vrijwilligers is een voortdurend aandachtspunt. Wacht niet langs de zijlijn af maar doe actief zelf mee. Dat kost inderdaad tijd maar je kunt de zorg niet continue op anderen afwentelen. Allen een gezond, gelukkig en sportief 2019.
 
Jubilarissen in het zonnetje:

25 jaar lid:
Nico van Hamburg. Steunpilaar van het 4e. Neemt een voortrekkersrol, in de 3e helft is hij haantje de voorste en de sfeermaker van de ploeg.
 
Glenn Frissen. Ploegmaat van Nico van Hamburg. Een veel scorende spits in het tweede. Speelt nog met veel overgave tegenwoordig in het vriendenteam.
 
40 jaar lid:
Jan Drijfhout. Was helaas verhinderd maar de bijbehorende versierselen worden later aan hem uitgereikt.
 
Marco Konings. Begon als zoon van een oud eerste elftalspeler als broekie bij de club. Als jeugdleider later aan de slag gegaan en zich in het vak geschoold. Ook al jaren verbonden aan de jeugdopleiding van de VV Spijkenisse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jan Norder. Wie kent hem niet met zijn Groningse tongval. Werd direct bij zijn aanmelding jeugdtrainer en bracht fanatiek en met humor zijn kennis over. Speelde zelf in de jeugd van Veendam. Beroemd is ook zijn handelsgeest. U vraagt en Jan draait. Van tonnetjes haring tot sloffen sigaretten. En daar tussen zit veel. Heel veel.
 
 
 
 
 
60 jaar lid:
Jan Stout. Speelde in het eerste als een begaafde en talentvolle linksbuiten. De laatste tijd is Jan weer gespot als toeschouwer bij het eerste en dat doet velen deugd. 
 
Jan van de Meijde. Wedstrijdsecretaris, lotto en toto, vraagbaak voor alles en iedereen. Tja, wat heeft Jan nou niet gedaan bij de club? Na een periode kwakkelen met de gezondheid is het goed te zien dat hij weer toegroeit naar zijn oude vorm. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reier van Kralingen. Heeft anderen leren bier drinken. Dateert uit de tijd dat de centrale verdediger mandekker werd genoemd. Reier was een speler van het kaliber 'als ik de bal niet heb, dan jij ook niet'. 
 
 
70 jaar lid:
Gerard de Graaf. Mocht pas op zijn twaalfde lid worden anders was hij nog langer lid geweest. Woont al jaren in Brielle maar blijft Spijkenisse trouw. Bij de thuiswedstrijden verlaat hij 10 minuten voor het eindsignaal steevast het veld. Was actief met Jo Witteveen als voorzitter en de heer Bliek als burgemeester. Was na zijn periode in het eerste en tweede nog jarenlang actief in een vriendenteam.
 
 
De bijbehorende loureaten werden uitgereikt door Aren Buvens. Aren maakte van de gelegenheid gebruik om wereldkundig te maken dat hij na 22 jaar trouwe dienst als bestuurslid af zou treden in de nakende algemene vergadering. ,,Tijd voor anderen om het stokje over te nemen," lichtte Aren Buvens zijn beslissing toe. ,,Maar ik blijf me voor de club in zetten."
 
Langzaam strompelde de erevoorzitter naar de uitgang. ,,De oliebollen waren lekker, de sfeer goed," liet Piet Vlug nog even weten. ,,Het is mooi geweest. Ik ben 90 en ga naar huis. Tot volgend jaar."

Piet van Dijk

 

THE JAGGER CASINO
Estron Group
Life & Finance
Voskamp
Shops United
Sanisale
ING
Allport Industrial and Martime Supllies B.V.
Keuken sale
Rulewave
Ringelberg
365 Wonen
Prosel Nederland B.V. – Rotterdam
Montaza Personeelsdiensten B.V. – Spijkenisse
KluppsSportwear
Kippie Spijkenisse
JUMBO
Gutteling
Cafe Johan
Hugo Trumpy
De Hypotheker - Spijkenisse
Maers Groep
Karsten Installatie
M Point
Rijnland
Watertuin Spijkenisse
Sport 2000 Spijkenisse
Zorbra De griek
Orient
Vlierodam B.V.
Studio New Media
DrieKleur
Oosterman Hoveniers
Specsavers Spijkenisse
Planten & Zo
OrthoSpijkenisse – Krajenbrink
Bakro Transport
Hoogenboom
Olijf
ECP tegelwerken
Containermaat
ABS
Ouwerkerk
Pappagallo
Newes
Onego
GSM Reparatie Centra
Stoer
Smith
Mr. P. Smit Advocaat
Pol Rotterdam
Van der Ent Top Mover
MA de Vries Exploitatiemaatschappij
Autoverhuur v.d. Sluijs
VHC
Zpress
Auto Storm
Stender Project Support BV
Spijkkapel