Sinterklaas en Spijkenisse vieren koel feestje

Het bezoek van Sinterklaas en maar liefst zes Pieten zal de jeugd van de vv Spijkenisse nog lang bij blijven. Het wachten op de komst van de Goedheiligman werd dik beloond. Na een heuse warming-up werd de komst van de Sint het hoogtepunt van een smetteloos verlopen avond.
En, voor de volgende keer in het nieuwe jaar heeft Sinterklaas een verrassing in petto.
Het sportpark Jaap Riedijk had iets mysterieus. Het was avond, dus donker en de ramen van de kantine waren afgeplakt. De ingang was, speciaal voor de gelegenheid, aan de andere kant. Binnen was alles in stijl aangekleed en het verplaatste en opnieuw ingerichte interieur verried dat er iets bijzonders stond te gebeuren.
,,We willen de Sint, speciaal voor zijn verjaardag, een feestelijke avond bezorgen," lichte clown Iriska, de gangmaakster van het feest de bedoeling toe. ,,De kinderen willen als dank voor de Sint zingen en dansen." Al direct na de binnenkomst gingen de kleine voetjes uitbundig van de vloer en lieten de kinderen van JO7, JO8 en de voetbalschool uitbundig zien over een natuurlijke drang voor het bewegen te beschikken.
 
Pieten kwijt
 
Doch plotseling ontstond er enige verwarring, uitgroeiend tot net geen paniek. ,,Waar zijn toch die andere Pieten," vroeg de Paniek Piet. ,,We zijn met zes gekomen en zie er maar twee.'' ,,Zul je ze effe moeten gaan zoeken," luidde het practische antwoord van de organisatie. De twee startten onmiddellijk met de zoektocht en binnen enkele minuten waren de Pieten weer compleet. ,,De rest stond het verkeer te regelen," vergoeilijkte de Paniek Piet te tijdelijke afwezigheid van zijn collega's.
Intussen parelde het zweet op de hoofdjes van de kinderen en werd het dansen vervangen door zingen. Het aantal decibels steeg naar bijna ontoelaatbare hoogte en het duurde de kinderen te lang voordat het feestvarken in levende lijve verscheen.
 
Open brug
 
,,De Spijkenisser brug stond open," verontschuldige de Sint zich. ,,We hebben het paard vliegensvlug omgeruild voor een auto, rechtsomkeer gemaakt en door de Botlektunnel naar het voetbalterrein gereden. ,,Ik ben blij dat ik er ben."
 
De blijdschap onder de kinderen had er niet onder geleden. Wel had de Sint moeite met de mijter op zijn hoofd te houden. Het hoofddeksel zakte af als gevolg van zweetdrubbels op het hoofd veroorzaakt door het dreigende te laat komen op het feest.
Als eerste riep de Sint Matt van JO8 bij zich en sloeg ter geruststelling een arm om hem heen. ,,De Sint heeft goede berichten over je binnen gekregen," startte de oude grijsaard de loftrompet. ,,Altijd 100% inzet. Luistert goed en oefent veel met zijn linkerbeen. Je speelt ook snel de bal over naar een medespeler." Trots nam de scholier van de Rank de complimenten in ontvangst en maakte plaats voor Stijn. ,,Doet het prima op school," had Sinterklaas gehoord. ,,Heeft al een vriendinnetje die zelfs in dezelfde straat woont." ,,Ze heet Femke," verklapte Stijn vervolgens met een lichte twinkeling van trots in zijn ogen. ,,Maar je hebt ook wel ruzie met je broertje," voerde de Sint als minpuntje aan. ,,Klopt, maar dat is maar af en toe," voerde Stijn als verdediging aan.
Na nog enkele conversaties moest de Spanjaard weer verder en werd bij zijn aftocht vocaal begeleid door een keihard zingende kleine menselijke massa.
 
Verrassing
 
,,Ik heb het nog niet tegen de kinderen verteld, maar voor het volgend jaar werk ik al aan een echte verrassing voor de kinderen van de vv Spijkenisse," verklapte de Sint op weg naar de auto. ,,Ik probeer dan met de Scout-Piet een Sinterklaasjournaal op de website te maken. En, dat gaat over wat je allemaal moet doen om een goede voetballer te worden en toch je best te doen op school."
Met deze belofte spoedde de Sint zich naar het volgende adres. De rust in de kantine keerde terug. De vrijwilligers namen de regie over en ruimde de opgebouwde boel weer op. Hulde van de Sint en zijn Pieten die dit feestje hebben mogelijk gemaakt. De Sint zal dit nooit vergeten.
 
Met dank aan (zwarte) Piet 

 

THE JAGGER CASINO
Estron Group
Life & Finance
Voskamp
Shops United
Sanisale
ING
Allport Industrial and Martime Supllies B.V.
Keuken sale
Rulewave
Watertuin Spijkenisse
365 Wonen
Prosel Nederland B.V. – Rotterdam
Montaza Personeelsdiensten B.V. – Spijkenisse
KluppsSportwear
Kippie Spijkenisse
JUMBO
Gutteling
Cafe Johan
Hugo Trumpy
De Hypotheker - Spijkenisse
Maers Groep
Karsten Installatie
M Point
Rijnland
Ringelberg
Sport 2000 Spijkenisse
Zorbra De griek
Orient
Vlierodam B.V.
Studio New Media
DrieKleur
Oosterman Hoveniers
Specsavers Spijkenisse
Planten & Zo
OrthoSpijkenisse – Krajenbrink
Bakro Transport
Hoogenboom
Olijf
ECP tegelwerken
Containermaat
ABS
Ouwerkerk
Pappagallo
Newes
Onego
GSM Reparatie Centra
Stoer
Smith
Mr. P. Smit Advocaat
Pol Rotterdam
Van der Ent Top Mover
MA de Vries Exploitatiemaatschappij
Autoverhuur v.d. Sluijs
VHC
Zpress
Auto Storm
Stender Project Support BV
Spijkkapel
Cafe Merz
Hypoteeuw
Peinemann