• Nog voor de start van de 3e fase van de competitie gingen de mannen van Spijkenisse JO10-1 naar Hendrik-Ido-Ambacht voor de Wintercup 2023. Een toernooi tegen ASWH zelf, RVVH (Ridderkerk), SV Charlois (Rotterdam) en Internos (Etten-Leur). Na de winterstop konden we 1x trainen op de woensdag voor het toernooi en dat was precies genoeg om de koppies op scherp te zetten.

Zaterdag was het een prachtige voetbalochtend. De eerste wedstrijd werd nipt gewonnen met 2-1 tegen Internos. Zij kwamen met 1 kans langszij waarna aanvoerder Justin een vrije trap in de laatste secondes prachtig inschoot.

De tweede wedstrijd tegen ASWH werd overtuigend met 0-4 gewonnen. Achteraf was deze uitslag belangrijk vanwege het doelsaldo.

Nu stonden onze mannen met 6 punten gedeeld eerste, samen met RVVH, de volgende tegenstander. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat werd het. Na 1 minuut kwam RVVH al op voorsprong. Toen ze in de 10e minuut ook nog de 0-2 scoorde leek het voorbij. Maar onze jongens gaven niet op en geloofde in een goed resultaat. Door doelpunten in minuut 11 en 12 werd de score gelijk waarna nog 3 zenuwslopende minuten overbleven. Het bleek de eindstand.

Voor Spijkenisse en RVVH was de laatste wedstrijd doorslaggevend. Wie die wist te winnen was kampioen van de poule.

Voor onze laatste wedstrijd konden we precies de wedstrijd van RVVH kijken. Onze mannen langs de kant, ouders langs de hekken. De spanning was om te snijden. Wat zou RVVH doen? En als ze winnen, met hoeveel doelpunten verschil? RVVH zette een mooie 1-0 winst op het scorebord.

Onze taak was duidelijk: winnen. Met 1 doelpunt verschil was voldoende. Iedereen was gefocust en zette zich in voor meer dan 100%. Na 4 minuten stonden wij met 0-1 voor, maar die voorsprong was fragiel. Charlois hoefde maar 1 doelpunt te maken en de 1e plaats ging aan ons voorbij. Keeper Dex speelde het toernooi indrukwekkend en haalde hier met een prachtige duik een belangrijk doelpunt tegen. In de 13e minuut wist Jaylano de winst definitief binnen te halen: 0-2. De jongens waren uitzinnig en vierde het samen. Zakelijk uitspelen en genieten van het prachtige resultaat met medailles en een prachtige beker!

Bedankt ASWH voor het strak georganiseerde toernooi!
    Alle statistieken van het toernooi zijn hier te vinden.