• Geen doelpunt tegen in het begin van de ontmoeting tegen Smitshoek en een alleszins acceptabel vervolg van de wedstrijd waarin beide kemphanen elkaar in evenwicht hielden. Maar het venijn zat dit keer in de staart van het duel.

  Terwijl kansen voor de winst noch aan Smitshoek noch aan Spijkenisse besteed waren, maakte de thuisclub een uitzondering op die regel in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Marvin van der Made had zichtbaar lak aan gerechtigheid in de sport en bracht met zijn doelpunt de volle winst alsnog bij zijn ploegmakkers: 3-2.

  Beide ploegen gingen weer tot het uiterste. Spijkenisse was er alles aangelegen het doel in de openingsfase schoon te houden en een vroege achterstand te voorkomen. En dat lukte want de teams pakten vijf minuten de tijd om de kat uit de boom te bekijken. Slechts enkele speldenprikken die geen resultaat opleverden waren vermeldenswaardig. Spijkenisse had het eerst de zaakjes op een rijtje hetgeen na acht minuten spel de openingstreffer opleverde. Bradley Tuinfort verhief de voorzet van Xander Buitenhek tot een doelpunt: 0-1.

  Spijkenisse kon niet lang genieten van de voorsprong. In de zeventiende minuut kopte Marvin van der Made richting het Spijkenisser doel uit een corner waar Peter Verhoeve de bal door kopte achter keeper Ragip Ozrak: 1-1. In de 34e minuut smaakte Smitshoek het zoet van de voorsprong toen Ryan Koolwijk de bal doorschoof naar Danilo Alkema die Smitshoek met een droge knal aan de leiding hielp: 2-1.

  Inhaalrace
  Het signaal voor Spijkenisse om Smitshoek niet te laten ontsnappen en onmiddellijk een inhaalrace te starten. De spelers ergerden zich in toenemende mate over de beslissingen van scheidsrechter Stefan van Egmond die de besluiten van de scheids veelal anders uitlegden dan waarvoor ze bedoeld waren. De gemoederen liepen naar het kookpunt toen van Egmond Spijkenisse een twijfelachtige strafschop toekende die door Jawad Bellahsan overigens koelbloedig benut werd. Vooral Luigi Bruins wond zich behoorlijk op over de beslissing. Het rustsignaal kwam precies op tijd en suste de hoog opgelopen gemoederen.
  In de tweede helft hielpen zowel Smitshoek als Spijkenisse het duel aan een heuse climax. Beide ploegen gingen vol voor de winst en er ontstonden hachelijke situaties voor beide doelen. Jawad Bellahsan omspeelde keeper Michael Termijn doch kreeg het kleinood niet in het doel. Smitshoek zag de bal de lat strelen en de wedstrijd leek op een verdiend gelijkspel af te stevenen. Doch Marvin van der Made spotte met die gerechtigheid door de bal bijna in de zucht van het eindsignaal in het Spijkenisser doel te werken.

  Smitshoek-Spijkenisse 3-2 (2-2)
  '8 Bradley Tuinfort 0-1, '17 Peter Verhoeve 1-1, '34 Danilo Alkema 2-1, '45 Jawad Bellahsan 2-2, '90 Marvin van der Made 3-2.

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek, Morris de Hoog, Daan van der Harst, Dwaite Duurham, Ricardo van Twist ('58 Alessandro Franzoso), Julien Gret ('77 Sirano Kartosonto), Daan Bourgonje ('77 Felino Jardim), Jayson Donk ('63 Reilly Bakboord), Bradley Tuinfort ('63 Marvin van der Pluijm), Jawad Bellahsan.

  Man van de wedstrijd: Daan van der Harst