• De eerste competitiehelft zit er op. Spelers en staf genieten van een welverdiende pauze alvorens het steekspel in januari 2023 weer te hervatten.
  Ter voorbereiding op de competitie en tijdens de competitie reisde de groen-witte brigade stad en land af om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. In totaliteit werden er zeven oefenwedstrijden afgewerkt en in het eerste gedeelte acht competitiewedstrijden.

  Kilometers
  Op eigen gelegenheid en onder de bezielende leiding van touringcarbedrijf Ringelberg werden er 406 kilometer afgelegd in de voorbereiding. Meestal dichtbij huis maar het duel in Hoornaar tegen SteDoCo spande qua afstand de kroon.
  In de competitie reisde het gezelschap naar Goes, 104 kilometer, en naar Heemskerk, 95 kilometer. In totaliteit 822 kilometer om aan de verplichtingen te kunnen voldoen. 1228 kilometer in totaliteit reisde de selectie voor het spelen van oefenwedstrijden en competitiewedstrijden.

  Mocht u ook zin hebben om mee te gaan naar een uitwedstrijd van Spijkenisse dan kunt u contact opnemen met Rene Bal.

  Aantal toeschouwers
  Spijkenisse speelde in het tweede halfjaar acht wedstrijden in eigen huis ter voorbereiding op de nieuwe competitie en reisde vijf keer naar een tegenstander toe. Thuis kwamen 600 bezoekers naar de wedstrijden en uit keken 375 toeschouwers naar de verrichtingen van groen en wit. De wedstrijd tegen ASWH werd het drukst bezocht met 200 bezoekers en uit bij SteDoCo in Hoornaar keken 100 belangstellenden.
  In de competitie speelde Spijkenisse zeven thuiswedstrijden voor 2000 bezoekers en uit stonden in acht ontmoetingen 2250 belangstellenden langs de lijn. De thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn werd met 350 bezoekers het best bezocht en uit in Zeeland bezochten 500 toeschouwers de uitwedstrijd tegen Kloetinge.
  De deelname aan de KNVB-beker bleef tot één ronde beperkt. In Barendrecht zagen 75 mensen het zinderende duel tegen Smitshoek.

  De wedstrijden
  Spijkenisse trad 29 keer aan in de wei. In competitieverband speelden de groen-witten zeven keer op het vertrouwde Jaap Riedijk Sportpark en trad acht keer buitenshuis aan. Van de 7 wedstrijden thuis werden er vijf gewonnen. Alleen ARC ging er met de volle winst vandoor.
  Buitenshuis was er minder geluk voor Spijkenisse. Alleen de verre reis naar koploper Kloetinge bracht nota bene een punt op. De andere ontmoetingen gingen weliswaar nipt verloren.

  Vriendschappelijk trad Spijkenisse 13 keer aan waarvan 6 wedstrijden werden gewonnen en 7 verloren. Spijkenisse scoorde 35 doelpunten en incasseerde er 26. Verlies leed Spijkenisse met 1-3 tegen Barendrecht en winst boekte Spijkenisse met 2-7 bij XerxesDZB. In de KNVB-beker werd in Barendrecht met 4-3 van Smitshoek verloren.

  Man van de wedstrijd
  Na elke competitiewedstrijd wordt de man van de wedstrijd uitgeroepen. Daarmee wordt aandacht geschonken aan een speler die zich op een of andere wijze uitzonderlijk dienstbaar heeft gemaakt voor de teamprestatie. Het vorig jaar viel die eer ten deel aan Xander Buitenhek, die gekroond werd tot speler van het jaar. In de presentatiegids werd ruim aandacht geschonken aan de verrichtingen van Xander.

  Dit seizoen voert een nieuwkomer de ranglijst halverwege het seizoen aan. Morris de Hoog veroverde in korte tijd een basisplaats in het hart van de groen-witte defensie en blinkt bijna wekelijks uit. Hij kreeg tot nu toe vier vermeldingen en wordt op de voet gevolgd door vier spelers die twee keer als beste speler werden uitgeroepen. Julièn Gret, Ragip Ozrak, Sirano Kartosonto en Alessandro Franzoso kregen elk twee vermeldingen. Het wordt nog een spannende strijd in de tweede competitiehelft.

  De schutters
  Juichen voor een doelpunt is het mooiste wat er is. Gelukkig boden de spelers in de eerste competitiehelft ons ruimschoots de gelegenheid daarvoor. Doelpunten in alle soorten en maten passeerden de revue. Nog vers in ons geheugen zijn de doelpuntenregens tegen Capelle en Goes.

  Doelpunten in vriendschappelijke wedstrijden
  Neal van Buuren                       6
  Kevin Le Duc                             5
  Jawad Bellahsan                       5
  Reilly Bakboord                         5
  Julien Gret                                 3
  Bradley Tuinfort                        3
  Marvin van der Pluijm               3
  Daan van der Harst                   2
  Adam El Fazazi                           2
  Timo de Man, Mark Schenk, Enver Bezemer, Daan Bourgonje, Dwaite Duurham, Ricardo van Twist en Morris de Hoog allen 1

  Doelpunten in competitiewedstrijden
  Jawad Bellahsan                        8
  Julien Gret                                  6
  Xander Buitenhek                     2
  Bradley Tuinfort                         2
  Daan Bourgonje                          2
  Dwaite Duurham                        2
  Reilly Bakboord                           1
  Adam El Fazazi                            1
  Marvin van der Pluijm               1
  Morris de Hoog                           1

  Alessandro Franzoso en Ed Pape (Capelle) maakten beiden een eigen doelpunt