• De ene keer hou je wat over, de andere keer kom je wat te kort. In de uitwedstrijd tegen De Dijk maakte Spijkenisse genoeg doelpunten voor wel drie overwinningen, in de thuiswedstrijd tegen Poortugaal kwam Spijkenisse een treffer te kort voor een resultaat.  Na een ongelukkige start kwamen de groen-witten terug in de wedstrijd doch strandden in hun streven nog een puntje uit de wacht te slepen tegen een fysiek sterker Poortugaal.

  Van het prille begin wilde Poortugaal het wel weten. De duels werden stevig ingegaan en de gasten gingen tot het uiterste. Gesteund door de pijlsnel opgezette aanvallen via de vleugelflitser Nuno Andrade Varela en Qrushinco Rosina verschenen Björn Wagenaar en Jeffrey Duijnstee meerdere malen in de openingsfase gevaarlijk voor het hok van doelman Ragip Ozrak.
  Spijkenisse leek wel onder de indruk van het Poortugaalse wapengekletter en beperkte zich tot het schoonhouden van de eigen vesting.
  Dat lukte tot de zeventiende minuut. Toe kwam de bal uit een schot tegen de paal voor de voeten van Björn Wagenaar terecht die ogenblikkkelijk inschoot en doelman Ragip Ozrak volledig kansloos liet: 0-1.
  Spijkenisse was even de kluts kwijt na die tegenslag en zich verbijsterd naar kansen om terug te keren in de wedstrijd. Een ongeluk komt echter nooit alleen. In de achtentwintigste minuut zag Jeffrey Duijnstee tot zijn eigen verbazing in het doel verdwijnen doordat Ragip Ozrak verblind door de zon mistaste en de bal tot zijn ontzetting in zijn eigen doel zag verdwijnen: 0-2.
  De strijd leek gestreden, de wedstrijd gespeeld. Spijkenisse erkende de noodzaak van een treffer voor de rust om terug te keren in de wedstrijd. Die treffer kwam uit het niets in de vijfendertigste minuut toen Julien Gret een kopbal verzilverde en onverwachts voor de aansluitingstreffer zorgde. Spijkenisse tegen Poortugaal was weer een wedstrijd.

  Kansen
  Na de rust probeerde Spijkenisse weer langszij te komen doch het kleine beetje geluk dat daarvoor nodig was koos niet de zijde van de thuisclub. Vijf keer roken de Jaap Riedijk-bewoners aan de gelijkmaker doch het mocht uiteindelijk niet zo zijn. Door de nederlaag zonk Spijkenisse weer in de hoek waar uiteindelijk de klappen gaan vallen.

  Spijkenisse - Poortugaal 1-2 (1-2)
  '17 Bjorn Wagenaar 0-1, '30 Ragip Ozrak (e.d.) 0-2, '36 Julièn Gret 1-2

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Jayson Donk ('76 Marvin van der Pluijm), Daan van der Harst ('33 Jawad Bellahsan), Sirano Kartosonto, Morris de Hoog, Dwaite Duurham, Alessandro Franzoso, Daan Bourgonje ('76 Neal van Buuren), Ricardo van Twist ('63 Xander Buitenhek), Julièn Gret, Mika Weerts ('63 Mark Schenk).

  Alle foto's van Wensley Tuinfort: klik hier

  Spijkenisse delft onderspit tegen Poortugaal 1

  Spijkenisse delft onderspit tegen Poortugaal 2

  Spijkenisse delft onderspit tegen Poortugaal 3