• Waar de legendarische Faas Wilkes zijn carrière begon en afsloot vond Spijkenisse de vorm terug die nodig is om succes te behalen in de competitie. De groen-witten poetsten de nare smaak weg die de ploeg overhield aan de nederlaag tegen Zwaluwen met fris combinatievoetbal over veel schijven. De toch niet misselijke tegenstander XerxesDZB weerde zich naar vermogen doch moest erkennen dat Spijkenisse nog een maatje te groot was voor de titelpretendent uit Rotterdam-Zevenkamp: 2-7.

  Na een stevig begin aan beide zijden zag Sjacco Meijer in de vierde minuut dat doelman Ragip Ozrak wat al te ver voor zijn doel stond. Hij waagde het er op en met succes. Vanaf zo’n veertig meter afstand verschalkte hij de vertwijfeld achteruitlopende doelman die zag dat de bal over hem in het doel belandde: 0-1. Spijkenisse toonde zich verre van onder de indruk van deze tegenvaller en combineerde zich naar voren en belaagde onophoudelijk het vijandelijke doel. In de elfde minuut profiteerde Marvin van der Pluijm van een uitglijder in de Rotterdamse defensie en benutte koel de opgelegde kans: 1-1.

  Beide ploegen schuwden de aanval niet en trokken waar mogelijk ten aanval. XerxesDZB probeerde met lange halen snel de afstand te overbruggen terwijl Spijkenisse met meer beleid en combinaties de afstand beurtelings in de lengte dan wel in de breedte trachtte te overbruggen. In de 21e minuut bracht Ricardo van Twist Spijkenisse aan de leiding door zo’n combinatie succesvol af te ronden en in de 33ste minuut maakte Marvin van der Pluijm uit zo’n zelfde samenspel zijn tweede en Spijkenisses derde treffer: 1-3.

  Nadat Daan Bourgonje van afstand nog de paal teisterde kwam XerxesDZB terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Sean Verburg jaste het leder uit een voorzet van links in de touwen. Met een 2-3 voorsprong bereikten de ploegen de rust in het mistige Faas Wilkes stadion.

  Onverdroten verder
  Na de rust stagneerde het ritme enigszins bij Spijkenisse maar dat duurde niet lang. Met een op vijf posities gewijzigde ploeg had Spijkenisse even tijd nodig maar haakte vervolgens opvallend gemakkelijk aan bij het in de eerste helft bereikte niveau. Het moet trainer Peter Wubben dan ook deugd hebben gedaan dat het schamele niveau dat in Vlaardingen tegen Zwaluwen werd aangetikt op een vergissing berustte.

  De aanval van de bezoekers denderde door. In de 72e minuut werd Reilly Bakboord vrijgespeeld en scoorde de 2-4 en even later verhoogde Julièn Gret de marge door doeltreffend te zijn in de 82e minuut.
  Tenslotte kwam de Spijkenisser luchtmacht nog aan bot in een wedstrijd waarin Spijkenisse een ongeëvenaarde aanvalsdrift aan de dag legde. De defensie eiste met doelpunten van Morris de Hoog en Daan van der Harst met het hoofd ook hun aandeel in de eclatante overwinning op: 2-7. Spijkenisse is klaar om Nieuwenhoorn te ontvangen in de competitie.

  XerxesDZB - Spijkenisse 2-7 (2-3)
  '5 Sjacco Meijer 0-1, '12 Marvin van der Pluijm 1-1, '21 Ricardo van Twist 1-2, '33 Marvin van der Pluijm 1-3, '35 Sean Verburg 2-3, '72 Reilly Bakboord 2-4, '82 Julièn Gret 2-5, '85 Daan van der Harst 2-6 en '90 Morris de Hoog 2-7.

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Sirano Kartosonto, Morris de Hoog, Daan van der Harst, Dwaite Duurham, Xander Buitenhek, Alessandro Franzoso, Ricardo van Twist, Daan Bourgonje, Marvin van der Pluijm, Bradley Tuinfort.

  In de tweede helft kwamen Julièn Gret, Reilly Bakboord, Kevin Le Duc, Dani Staas en Jayson Donk nog in actie.