• De voorsprong bij de rust leek veelbelovend doch met een uiterste krachtsinspanning in gedachten begonnen de beloften van Excelsior Rotterdam aan het tweede bedrijf. Spijkenisse werd keer op keer verrast met uitvallen en liep maar liefst vijf keer tegen de lamp. In de slotfase lieten beide ploegen alle remmen los en leed Spijkenisse een 3-5 nederlaag tegen Excelsior Rotterdam O21.

  Bij afwezigheid van trainer Peter Wubben, assistent Davey van Velzen nam zijn honneurs waar, kwam Spijkenisse redelijk uit de startblokken. Dat resulteerde al in de zesde minuut tot een treffer van Bradley Tuinfort die plotseling voor de Rotterdamse doelman opdook en geen fout maakte:  1-0.

  Spijkenisse, met Xander Buitenhek en Daan van der Harst in een vooruitgeschoven aanvallende rol, verhoogde de druk op de defensie van de bezoekers die in de 22e minuut weer bezweek onder een succesvolle poging van Bradley Tuinfort: 2-0. Tuinfort had zich voor de rust nog onsterfelijk kunnen maken door een heuse hatrick te fabriceren. Doch de aanvaller faalde oog in oog met de doelman van Excelsior.

  Als herboren
  Excelsior Rotterdam kwam als herboren uit de kleedkamer en trok gelijk ten aanval. Dat resulteerde al na twee minuten spel in een strafschop die door Bo Maas onhoudbaar voor doelman Ragip Ozrak werd ingeschoten: 2-1.

  Vervolgens draaide de Rotterdamse aanvalsmachine op volle toeren en werd de Spijkenisser defensie ontrafeld door pijlsnel opgezette aanvallen via de flanken. Spijkenisse moest ook wennen aan de veranderde opstelling na de rust. De aanpassing aan het systeem dat in de eerste aflevering werd gebezigd duurde te lang. Spijkenisse betaalde daar zijn tol voor. De verdediging van de thuisclub kreeg geen vat op de snel opgezette aanvallen en keek al vlug door treffers van Ambir Bruyson, Brant Vuijsje en Rensen Job tegen een onoverkomelijke achterstand aan.

  Het duel eindigde attractief. Spijkenisse deed er alles aan om de wedstrijd niet te verliezen en Excelsior haalde alles uit de kast om nog enig resultaat te behalen.
  Het leidde tot een status quo waarin Spijkenisse nog tot een score kwam van Reilly Bakboord maar het duel desalniettemin met 3-5 verloor.

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek, Daan van der Harst, Morris de Hoog, Dwaite Duurham, Felino Jardim, Isiah Helstone, Ricardo van Twist, Jayson Donk, Bradley Tuinfort, Marvin van der Pluijm.

  In de tweede helft kwamen Daan Bourgonje, Adam El Fazazi, Reilly Bakboord, Sirano Kartosonto en Duane Tjen-A-Kwoei nog binnen de lijnen

  Bijzonderheden: scheidsrechter Jay van de Graaf uit Spijkenisse had de handen vol aan het felle duel maar kweet zich naar behoren van zijn taak. Hij gaf de gele kaart aan Reilly Bakboord van Spijkenisse