• Eerst terug naar vorige week zaterdag, toen we op 13 mei een competitiewedstrijd speelde, uit tegen Zestienhoven JO10-1. De twee teams waren aan elkaar gewaagd. Waar Spijkenisse steeds op voorsprong kwam wist Zestienhoven iedere keer vrij vlot langszij te komen, met een 3-3 eindstand tot gevolg.

    Dan zaterdag 20 mei: de seizoensafsluiter, onze kampioenswedstrijd. O10 heeft geen openbare competitie, maar trainer Rick houdt alle resultaten en statistieken bij van het team. Als we deze laatste wedstrijd van het seizoen winnen dan hebben we 46 van de 66 competitiepunten binnengehaald - dat is 70%! - en daarmee zouden we onszelf uitroepen tot kampioen.

    De wedstrijd speelde iedereen met vertrouwen. Belangrijke elementen, waar we het hele seizoen continu op hebben getraind, zag je goed terug. JO10-1 is een team, met duidelijk positiespel, samenspel en werken voor elkaar. Tijdens rust stonden wij met 4-2 voor, maar benadrukte trainer John: we zijn er nog niet en Rhoon gaan we niet herhalen. In het derde kwart liepen we verder uit naar 5-2 met een doelpunt van Rick. Spijkenisse was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en dat benadrukte we in het laatste kwart met 4 treffers, waaronder een hattrick van Seb waarmee hij topscorer van het seizoen is geworden.

    Het doel is behaald: JO10-1 is kampioen geworden! Van de 22 competitiewedstrijden hebben we er 14 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 4 verloren. met 177 doelpunten voor en 76 tegen hebben we een positief doelsaldo behaald van 101, een prachtig resultaat.

    Naderhand hebben de jongens de winst en het kampioenschap goed gevierd. Bedankt voor dit mooie voetbaljaar en tot ziens!