• De 1e fase van seizoen 2023-2024 zit er weer op. Voorafgaand is JO11-5 door de KNVB ingedeeld in de 2e klasse, een aanvraag voor wijziging naar de 1e klasse werd helaas afgewezen. Ons doel was dus duidelijk: een goed resultaat neerzetten in deze poule om te laten zien dat dit team in de 1e klasse hoort te voetballen.

  De eerste wedstrijd was een mooi duel met SC Botlek JO11-1. Botlek ging fel uit de startblokken en daar waren wij van onder de indruk. Zij kwamen op een 1-3 voorsprong, gelukkig wisten wij net voor rust tot 2-3 te komen. Na de pauze kwamen wij beter in ons eigen spel en maakte we in 10 minuten 4 doelpunten (6-3). De wedstrijd werd definitief besloten met de 7-3 in het laatste kwart.

  Uit tegen Rijnmond Hoogvliet JO11-1 was het vooral goed om te zien dat ondanks de makkelijke wedstrijd wij ons aan het besproken plan bleven houden. Iedereen bleef zijn taken goed uitvoeren en je zag goed de trainingsoefeningen in uitvoering.

  De derde wedstrijd tegen VV Hekelingen JO11-1 maakte we zelf onnodig spannend door in de eerste helft niet verder te komen dan 1-1, al is het lastig om door een 4-mans muur te breken die voor het doel blijft hangen. Direct na rust wisten we kansen wel te verzilveren en kwam we al snel tot 1-5. In het laatste kwart wisten dit team een mooie eindstand op het scorebord te zetten: 1-7.

  Met 4 doelpunten in de eerste helft leek de wedstrijd tegen Rockanje JO11-1 in de zak, maar dat liet Rockanje niet gebeuren door zich te herstellen en de moed niet op te geven. Met 5-2 werd het nog spannend, al besliste Ilaiyah met de 6-2 de wedstrijd.

  En zo wisten we allemaal dat het ging aankomen op zaterdag 7 oktober. VV Spijkenisse JO11-5 tegen Hellevoetsluis JO11-1, een wedstrijd die eerst gepland stond voor 16 september, maar wegens te weinig spelers is verplaatst. Uiteindelijk had het zo moeten zijn: een echte kampioenswedstrijd, want wie wint is fasekampioen. De eerste helft zijn de twee teams aan elkaar gewaagd. Met een ruststand van 0-0 was de spanning om te snijden. Wij kwamen goed uit de kleedkamer, want in het 3e kwart namen we binnen 11 minuten een grote afstand (4-0). Het openingsdoelpunt van Jaymian (prachtig afstandsschot weer) zorgde voor een grote ontlading aan Spijkenisser zijde. De 2-0 van Levi was werkelijk schitterend: een volley uit de lucht, vanuit een voorzet op maat, in de kruising. Hellevoetsluis weet binnen 2 minuten nog terug te komen tot 4-2, maar de jongens zetten zichzelf en hun teamgenoten scherp dat we dit niet mogen weggeven. Mid-mid Jaylano zet met zijn tweede doelpunt van deze ochtend de einduitslag op het scorebord: 5-2. VV Spijkenisse JO11-5 is fasekampioen! En het bleef nog lang onrustig op het complex van Spijkenisse.

  Op naar de 1e klasse!