• Spijkenisse is er niet in geslaagd om de halve finale van de nacompetitie te winnen. Heerjansdam mag nog hopen op lijfsbehoud na de 3-0 overwinning. Spijkenisse speelt volgend seizoen wederom in de 1e klasse.

  De gastheren begonnen goed aan het duel en had binnen het kwartier al twee kansen weten te noteren. De tweede daarvan eindigde op het houtwerk. Drie keer bleek scheepsrecht: Milan van der Berg schoot Heerjansdam na een kleine 20 minuten op voorsprong.

  Vijf minuten na de openingstreffer was Spijkenisse dichtbij de gelijkmaker. Een hoekschop van Daan Bourgonje werd door Morris de Hoog maar net over gekopt.

  In het tweede bedrijf was Spijkenisse meer in de aanval dan in de eerste. Vooral de ingevallen Dylan de Melo da Silva Goncalves toonde zich een nuttige kracht door het gebruik van zijn fysieke kwaliteiten. Spijkenisse creëerde kansen, maar keer op keer stond daar een groen-zwarte verdediger of doelman Oscar Roos in de weg.

  In de 64e minuut maakte de net ingevallen Wessel Barendregt de 2-0. De groen-witten lieten de koppen niet hangen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Julièn Gret was daar nog het meest dichtbij. De aanvoerder kopte eerst net naast en raakte even daarna de paal.

  Vlak voor tijd kreeg Heerjansdam de ultieme kans om het duel in het slot te gooien. Het leer werd op de stip gelegd en Lars Brinkman rondde koelbloedig af.

  Heerjansdam - Spijkenisse 3-0 (1-0)
  19. Milan van den Berg 1-0, 64. Wessel Barendregt 2-0, 90. Lars Brinkman 3-0

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Dimitri Poortvliet (83. Mauro Daviraz), Morris de Hoog, Glenn Rijsdijk, Dwaite Duurham, Alessandro Franzoso, Xander Buitenhek (83. Ray Kroon), Daan Bourgonje (68. Tiemo de Man), Mark Schenk (45. Dylan de Melo da Silva Goncalves), Julièn Gret, Rowdy Rijsdijk (68. Enver Bezemer).

  Het duel stond onder leiding van Thijs Dogterom. De jonge scheidsrechter zit in het Talententraject Betaald Voetbal, is voornamelijk actief in de Tweede Divisie en floot een uitstekende wedstrijd.