• Vanaf het allereerste balcontact maakte Spijkenisse tegenstander Nieuwenhoorn duidelijk dat er op het sportpark Jaap Riedijk helemaal niets te halen viel. Met een tomeloze inzet troefden de groen-witten de tegenstander op alle fronten af. Nieuwenhoorn kwam nooit echt in zijn ritme en kreeg ook nog eens te maken met een productieve bui van de aanvoerder van Spijkenisse. Met drie doelpunten liet Julièn Gret niet voelen dat de thuisclub het moest stellen zonder de inbreng van zijn topscoorder Jawad Bellahsan.

  Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter trok Spijkenisse ten aanval en zette Nieuwenhoorn aardig onder druk. De gasten kregen amper de gelegenheid op adem te komen en kregen nauwelijks de gelegenheid om in het gewenste eigen ritme te komen. De eerste domper kreeg Nieuwenhoorn al na zeven minuten op zijn neus. Uit een voorzet van Xander Buitenhek schoot Julièn Gret feilloos raak en hielp zijn ploeg aan een vroege voorsprong.
  Nieuwenhoorn stelde daar ook gaande de wedstrijd nauwelijks iets tegenover. Aanvalsleider Melvin Winterberg was goed opgeborgen bij Morris de Hoog, bleef in de gehele wedstrijd onzichtbaar en kwam nauwelijks aan een rol van betekenis toe. Aan de aanvalsgolven van Spijkenisse ontnamen alleen maar de doelpunten die het duel in het slot zouden gooien. In blessuretijd van de eerste helft scoorde Spijkenisse zijn tweede treffer op een psychologisch belangrijk moment. Marvin van der Pluijm speelde zich vrij op de linkervleugel en de attente Julièn Gret verhoogde de marge naar twee doelpunten: 2-0.

  Onverdroten verder
  Het gevoel van die treffer net voor de rust nam Spijkenisse mee naar het begin van de tweede helft. In de 51e minuut nam Xander Buitenhek snel een inworp en transporteerde de bal naar Ricardo van Twist. De middenvelder bedacht zich geen moment en vertrok richting het doel van Nieuwenhoorn. Uit zijn ooghoeken zag hij Marvin van der Pluijm vrijstaan en schoof de bal door. Uiterst koelbloedig verhief van der Pluijm de voorzet tot doelpunt en met die derde treffer leek de strijd gelopen.

  Doch plotseling veerde Nieuwenhoorn op en trof door een schot van Delano A Cohen de lat van Spijkenisse. En even later kregen de bezoekers nog een kans doordat ze vanwege een terugspeelbal een vrije trap kregen toebedeeld op anderhalve meter afstand van het doel. Met elf Spijkenissers op de achterlijn en doelman Ragip Ozrak er voor werd de inzet onschadelijk gemaakt.
  In de 76e minuut viel de definitieve beslissing. Marvin van der Pluijm zocht en vond Julièn Gret die zich ontdeed van drie Nieuwenhoornse verdedigers en de bal met een lob achter doelman Mike van de Wijngaart legde.
  De zege was een feit en wederom bracht Spijkenisse zich in de mogelijkheid de onderste regionen vaarwel te zeggen in de komende en laatste ontmoeting in de vierde divisie tegen ODIN'59.

  Spijkenisse-Nieuwenhoorn 4-0 (2-0)
  '7 en '45+2 Julièn Gret 1-0 en 2-0, '51 Marvin van der Pluijm 3-0, '76 Julièn Gret 4-0.

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek ('87 Jayson Donk), Daan van der Harst, Morris de Hoog, Sirano Kartosonto, Alessandro Franzoso ('83 Reilly Bakboord), Julièn Gret, Daan Bourgonje, Ricardo van Twist ('87 Duane Tjen-A-Kwoei), Marvin van der Pluijm ('64 Bradley Tuinfort), Dwaite Duurham.

  Bijzonderheden: Scheidsrechter Xander Stoffer uit Rotterdam floot aanvaardbaar. Hij gaf geel aan Morris de Hoog van Spijkenisse en Mike van de Ruit en Geert Naarden van Nieuwenhoorn.

  Man van de wedstrijd: Julièn Gret

  Alle foto's (Wensley Tuinfort): klik hier