• Spijkenisse heeft het belangrijke treffen met concurrent SC Feyenoord ruim gewonnen. De groen-witten overtuigden en wonnen met 4-0.

  Na een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van redacteur en vaste supporter Piet van Dijk zocht Spijkenisse de aanval. Dat resulteerde al in de eerste minuut in een doelpoging van Jawad Bellahsan zag zijn poging nest naast gaan. SC Feyenoord antwoordde met twee dotten van kansen die doelman Ragip Ozrak vakkundig pareerde.
  Tien minuten weg kwam Spijkenisse op voorsprong: Jawad Bellahsan kwam vrij voor het doel en rondde af. Snel na de openingstreffer was Dwaite Duurham dichtbij de 2-0, maar Cheuk-A-Lam was attent.

  Na een half uur spelen had Duurham meer geluk: Hij was het eindstation van een prima groen-witte aanval en schoof één op één de bal beheerst in het doel.

  De tweede helft was vijf minuten oud als er een harde schreeuw over het hoofdveld gaat. Na een duel in het doelgebied van Spijkenisse raakt Dwaite Duurham ogenschijnlijk ernstig geblesseerd. Na een oponthoud van bijna 30 minuten wordt Dwaite met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Laten we hopen dat hij er snel weer bovenop is!

  Direct na de hervatting van de wedstrijd gooide Daan Bourgonje het duel in het slot. Die nummer tien van Spijkenisse volleerde het leer in de verre hoek. Van der Pluijm en opnieuw Bourgonje hadden 4-0 op de schoenen, maar lieten Neal van Buuren de laatste treffer aantekenen.

  Spijkenisse - SC Feyenoord 4-0 (2-0)
  10. Jawad Bellahsan 1-0, 30. Dwaite Duurham 2-0, 53. Daan Bourgonje 3-0, 88. Neal van Buuren 4-0.

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek, Sirano Kartosonto, Morris de Hoog, Dwaite Duurham (51. Giovanni Davidse), Jayson Donk, Alessandro Franzoso (67. Mark Schenk), Daan Bourgonje (85. Neal van Buuren), Marvin van der Pluijm (67. Bradley Tuinfort), Julièn Gret, Jawad Bellahsan (85. Reilly Bakboord)

   

  Spijkenisse overklast SC Feyenoord: 4-0 1 Spijkenisse overklast SC Feyenoord: 4-0 2 Spijkenisse overklast SC Feyenoord: 4-0 3 Spijkenisse overklast SC Feyenoord: 4-0 4 Spijkenisse overklast SC Feyenoord: 4-0 5