• Spijkenisse heeft met 4-1 gewonnen van NSVV. Het werd pas in de tweede helft wakker na een zwakke eerste helft.

  In die zwakke eerste helft was Spijkenisse aanvallend onmachtig. Het kwam in het eerste deel niet verder dan een schotje van Dwaite Duurham na een minuut of twintig. Even daarvoor had NSVV-aanvoerder Mitchel Louwerens zijn ploeg al op voorsprong geschoten. Louwerens was het eindstation van een goedlopende aanval en zijn mooie, stijlvolle volley trof doel.

  Vlak voor rust werd de gelijkmaker van Dylan de Melo da Silva Goncalves terecht afgekeurd wegens buitenspel.

  In de tweede helft was Spijkenisse wel bij de les. Na een uur voetballen kreeg het een strafschop nadat één van de Numansdorpse verdedigers hands maakte. Julièn Gret benutte de buitenkans: 1-1. Twee minuten later was de aanvoerder nogmaals trefzeker. Een uitstekende hoekschop van Daan Bourgonje werd mooi binnen gekopt.

  In de 77e minuut leek NSVV weer terug in de wedstrijd te komen, maar Ragip Ozrak pakte een vrije trap waanzinnig uit de hoek. Na deze grote mogelijkheid was Spijkenisse een aantal keer bijna in staat de voorsprong te vergroten. Tiemo de Man en tweemaal Kevin le Duc troffen geen doel. Uiteindelijk maakte Kevin le Duc (na prima dieptepass van Rowdy Rijsdijk en een mooie passeerbeweging) de 3-1 en in de uiterste blessuretijd wist Daan Bourgonje, na goed doorzetten van Mark Schenk, de 4-1 te maken.

  Spijkenisse - NSVV 4-1 (0-1)
  12. Mitchel Louwerens 0-1, 61. Julièn Gret 1-1, 63. Julièn Gret 2-1, 88. Kevin le Duc 3-1, 90+. Daan Bourgonje 4-1

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Mauro Daviraz (45. Giovano van Ree), Morris de Hoog, Glenn Rijsdijk, Dwaite Duurham (60. Mark Schenk), Alessandro Franzoso, Xander Buitenhek, Julièn Gret (67. Tiemo de Man), Daan Bourgonje, Enver Bezemer (81. Rowdy Rijsdijk), Dylan de Melo da Silva Goncalves (81. Kevin le Duc).

  Scheidsrechter Duarte floot een goede wedstrijd en hield de kaarten op zak.

  SAMENVATTING: klik hier
  FOTO-ALBUM: klik hier en klik hier