• Het is Spijkenisse niet gelukt om periodekampioen te worden. In een matige wedstrijd werd met 2-1 verloren van Terneuzense Boys.

  Na een busreis van een goede 2 uur werd furieus begonnen door Spijkenisse, wat resulteerde in een snelle goal van Julièn Gret. De aanvoerder kreeg de bal van Jeffrey Duijnstee, die goed doorging en daardoor zijn duel wist te winnen, en rondde rustig af. Enkele minuten later was Gret dichtbij zijn tweede, maar het houtwerk stak daar een stokje voor. Alles wees erop dat Spijkenisse een degelijke wedstrijd op de mat ging leggen: goed spel, rust aan de bal, gevaarlijk voor de goal.

  Als donderslag bij heldere hemel maakte Terneuzense Boys 1-1. Normaliter één van de uitblinkers aan Spijkenisse-zijde doelman Ragip Ozrak verspeelde op een knullige manier de bal en leidde daarmee de gelijkmaker in. Op slag van rust was Dwaite Duurham nog dichtbij, maar een op het oog niet te missen kans werd naast gemikt.

  Hoe furieus Spijkenisse aan de eerste helft begon, zo furieus startte de thuisploeg het tweede bedrijf. Binnen vijf minuten lag de bal in het Spijkenissedoel.

  Spijkenisse leek snel na deze goal op gelijke hoogte te komen, maar de clubgrensrechter van Terneuzense Boys wist dit op gemene wijze te voorkomen. Wat volgde was een wedstrijd met eenrichtingsverkeer naar het Zeeuwse doel. Spijkenisse had echter de pech dat kansen voor Duijnstee, Gret en le Duc geen doel troffen.

  Door de nederlaag heeft XerxesDZB de eerste periode gewonnen. Spijkenisse is terug te vinden op de tweede plaats.

  Terneuzense Boys - Spijkenisse 2-1 (1-1)
  8. Julièn Gret 0-1, 19. Miroslav Peric 1-1, 50. Miroslav Peric 2-1
  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Mauro Daviraz, Dimitri Poortvliet (78. Kevin le Duc), Glenn Rijsdijk, Dwaite Duurham (78. Giovano van Ree), Daan Bourgonje (60. Rowdy Rijsdijk), Xander Buitenhek (73. Tiemo de Man), Julièn Gret, Enver Bezemer, Jeffrey Duijnstee, Dylan de Melo da Silva Goncalves (60. Ray Kroon).

  Samenvatting (Omroep Zeeland): klik hier