• Op enige vorm van clementie, omdat Meeuwenplaat te elfder uren de plek van Brielle had overgenomen in de oefencampagne, hoefden de Rotterdammers niet te rekenen. Daarvoor was de eerzucht van Spijkenisse te groot. De ploeg van trainer Nasser Abdalla weerde zich als derdeklasser naar vermogen maar kon een 8-1 afstraffing niet voorkomen. Scheidsrechter Neander Laros uit Rhoon toonde wel begrip voor de netelige situatie waarin Meeuwenplaat terechtkwam in het duel en floot tien minuten voordat de officiΓ«le speeltijd was verstreken af en behoedde daarmee Meeuwenplaat voor de dubbele cijfers.

  Onbevangen startte Meeuwenplaat aan het duel en ging vanaf het begin mee in het hogere tempo dan gebruikelijk voor de derdeklasser. Brutaal namen de gasten het initiatief en verraste daarmee het nog in een ongebruikelijke samenstelling spelend Spijkenisse. In de vierde minuut scoorde Mika Kaplan de openingstreffer toen hij een voorzet vanuit de rechterflank vakkundig koeltjes afwerkte: 0-1. Twee minuten later was het alweer gelijk toen Kevin Le Duc een door de midden opgezette aanval afwerkte: 1-1. Het bleef daarna de onbeantwoorde vraag hoe lang Meeuwenplaat het hogere tempo kon volhouden. De Spijkenisser-aanval nam in aantal en hevigheid almaar toe. Dat leidde in minder dan geen tijd tot de 2-1 voorsprong door Kevin Le Duc en de 3-1 en 4-1 door een dubbelslag van Neal van Buuren. Met die afgetekende stand werd de rust bereikt en kon vooral Meeuwenplaat zich bezinnen over hoe nou verder na het wisselen van speelhelft.

  Donderslag
  Lang hoefde die vraag niet boven het duel te hoeven zweven. Spijkenisse hervatte furieus de tweede helft en nam direct door treffers van Adam El Fazazi en Reilly Bakboord verder afstand van het dappere Meeuwenplaat dat wel nog twee keer dreigend voor doelman Christian van Wijngen verscheen maar evenveel keren zijn meerdere in de doelman moest erkennen. De doelpuntenmachine van Spijkenisse draaide op volle toeren en Meeuwenplaat kreeg de hulp van paal en lat die erger voor de bezoekers voorkwam. Het absolute dieptepunt kreeg Meeuwenplaat ter verwerken toen de doelman geblesseerd uitviel en werd vervangen door een veldspeler die zich overigens voortreffelijk kweet van zijn nieuwe taak. Tien minuten voor het verstrijken van de officiΓ«le speeltijd verloste scheidsrechter Neander Laros de Meeuwenplaters uit hun lijden en vond het verder wel welletjes. Hij floot vroegtijdig het duel af en behoedde daarmee Meeuwenplaat voor verdere averij.

  Spijkenisse-Meeuwenplaat 8-1 (4-1)
  '4 Mike Kaplan 0-1, '6 en '16 Kevin Le Duc 1-1 en 2-1, '22 en '45 Neal van Buuren 3-1 en 4-1, '46 Adam El Fazazi 5-1, '48 Reilly Bakboord 6-1, '68 en '80 Kevin Le Duc 7-1 en 8-1.

  Spijkenisse: Christian van Wijngen, Daan Langendoen, Sirano Kartosonto, Marc Ripmeester, Jayson Donk, Kevin Le Duc, Adam El Fazazi, Duane Tjen-A-Kwoei, Neal van Buuren, Marley Dors, Reilly Bakboord.

  Na de rust kwamen Enver Bezemer, Eldin Bander, Dwaite Duurham en Ricardo van Twist nog in actie.