• Aan zelfvertrouwen geen gebrek. De realiteitszin gebiedt echter tot terughoudendheid en voorzichtigheid. Spijkenisse stond immers al twee keer voor hetzelfde uitgangspunt, winnen is aansluiten en verliezen betekent doorkwakkelen. Nu moet het er maar eens van komen.

  Zwaluwen uit Vlaardingen staat op de veertiende stek op de ranglijst met negen punten uit twaalf wedstrijden en won tot nu toe slechts één wedstrijd. Maar dat was wel in de uitbeurt tegen Nieuwenhoorn, de ploeg die volgende week naar het sportpark Jaap Riedijk op bezoek komt. Afgelopen week putte Zwaluwen de nodige moed uit het 1-1 gelijkspel tegen het alom gerespecteerde ‘s-Gravenzande.

  Trainer van de Vlaardingens is Hans de Zeeuw. De 42-jarige oefenmeester bekleedt een dubbelfunctie. Naast trainer van Zwaluwen is hij ook assistent bij ADO Den Haag O21 en videoanalist. De Zeeuw was eerder actief bij Excelsior’20, HVC’10 en ‘s-Gravenzande.

  Versterking
  In de afgelopen transferperiode heeft Zwaluwen zich aardig versterkt alleen komt het er nog niet helemaal uit. Van ‘s-Gravenzande kwam Patrick Triep, van Rijsoord Mailyson Lopez, van Nieuwenhoorn Noah Harms, van RBC Roosendaal Gerson Pisas, van Scheveningen Robert van Straaten, van Smitshoek Quintine Rietveld en van Rijnvogels Quincy Doest de gelederen versterken. Daarnaast keerde Youri Verschoor van Spijkenisse terug naar het oude nest. Inpassing van deze spelers kost tijd en de verwachting is dat Zwaluwen naar mate de competitie vordert beter gaat presteren. Oppassen dus.

  Spijkenisse heeft sinds vorige week een heuse topscoorder binnen de gelederen. Jawad Bellahsan steeg door zijn tot dusverre negen treffers naar de gedeelde top van het klassement. We hebben er geen bezwaar tegen als er tegen uitgerekend Vlaardingen nog een paar bijkomen.

  Zaterdag dus, op naar de Zwaluwenlaan in Vlaardingen. De Benelux-tunnel door en daarna ergens rechtsaf. We gaan onze jongens naar de winst schreeuwen. U toch ook!?