• Spijkenisse heeft met 2-1 gewonnen van Papendrecht. Op een zonnig Jaap Riedijk deden de groen-witten dat vooral op een zakelijke manier.

Al binnen 10 minuten had Spijkenisse een aantal grote mogelijkheden om de score te openen. Grote sta in de weg was Papendrecht-doelman Yessin de Bot. Uit een hoekschop pakte hij een kopbal van dichtbij en even later wist hij met twee uitstekende reddingen zijn doel vooralsnog schoon te houden. Tien minuten voor rust capituleerde hij alsnog: Dwaite Duurham kreeg de bal van Julièn Gret en de linksback schoot zonder twijfel hard en hoog binnen: 1-0.

Na driekwart wedstrijd verdubbelde Spijkenisse de voorsprong: Wesley Tilroe blesseerde zich bij een poging de bal te spelen, verloor daardoor de bal, die door Daan Bourgonje werd binnen gewerkt. Een kwartier na deze treffer deed Papendrecht iets terug: Jurvenny Bernadina bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd. Een vlagsignaal van assitent-scheidsrechter Stok voor buitenspel werd door arbiter van Lith weggewuifd.

In de absolute slotfase had Manasse Labid de 3-1 op zijn slof, maar hij mikte net naast.

Door de overwinning van Spijkenisse en de nederlaag van XerxesDZB bij SHO (1-0), staat Spijkenisse nog altijd op de tweede plek, met een achterstand van 5 punten op XerxesDZB. Spijkenisse heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.

Spijkenisse - Papendrecht 2-1 (1-0)
    35. Dwaite Duurham 1-0, 66. Daan Bourgonje 2-0, 81. Jurvenny Bernadina 2-1

Spijkenisse: Christian van Wijngen, Xander Buitenhek, Morris de Hoog, Glenn Rijsdijk, Dwaite Duurham, Alessandro Franzoso (71. Dimitri Poortvliet), Julièn Gret, Daan Bourgonje (87. Manasse Labid), Enver Bezemer (71. Giovano van Ree), Dylan de Melo da Silva Gonvalces (87. Ray Kroon), Rowdy Rijsdijk (56. Mark Schenk).

Bekijk de samenvatting! - KLIK HIER