• Spijkenisse 2 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Thuis kwam het niet verder dan 2-2 tegen DVO'32 3.

  De tegenstander, het 3e elftal van DVO'32 uit Vlaardingen, was net als Spijkenisse 2 vorig seizoen kampioen geworden in de res. 4e klasse en doet nu een poging om mee te doen in de res. 2e klasse. Een mooie test, zo aan het begin van de voorbereiding.

  Spijkenisse ging fel van start en creƫerde kansen via Mika Weerts. De rappe aanvaller bediende met twee strakke voorzetten Steven van Tilburg en Kevin Lagendijk, maar beide spelers konden zijn pass niet promoveren tot doelpunt. DVO'32 benutte twee minuten later wel een mogelijkheid: Een vrije trap vanaf links vloog langs alles en iedereen en belandde in het doel.

  Lang keek Spijkenisse niet tegen de achterstand aan: 5 minuten later kwam de Vlaardingse doelman als The Karate Kid uit en raakte Mika Weerts. De prima leidende scheidsrechter Rob Twigt kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Thijmen van de Vlekkert maakte de gelijkmaker.

  In het tweede bedrijf voerde Spijkenisse het tempo op en slaagde het erin met veel combinatievoetbal de Vlaardingse verdediging in het nauw te drijven. Helaas leidde dat niet tot hele grote kansen. Net als in de eerste helft kwam DVO'32 in de 71e minuut onverwachts op voorsprong. Mitchell Olijfveld raakte in duel geblesseerd en raakte zodoende de bal kwijt. De sterke aanvaller van DVO'32 profiteerde daarvan, legde de bal breed waarna een mee opgekomen teamgenoot de bal hard via de onderkant van de lat binnen knalde: 1-2.

  Het duurde, gelukkig, maar 8 minuten voordat de gelijkmaker viel. Dustin Bonnier zette de bal voor waarna een Vlaardinger de bal in eigen doel werkte.
  Een slotoffensief volgde, doelpunten niet meer.

  Volgende week speelt Spijkenisse 2 om 14:30 uit tegen het eerste van WCR (Rhoon).