• Het is Spijkenisse 2, net als vorig seizoen, gelukt om de bekerpoule te overleven. Na een 2-2 gelijkspel tegen Overmaas en een 4-1 zege op SHO werd Zwaluwen met 6-1 verslagen.

    Na 25 minuten aftasten en kansen over en weer was het Connor Adriaanse die na goed werk van Thijmen van de Vlekkert met een geplaatste schuiver de score opende. Zes minuten later maakte Thijmen al vallend de 2-0 na een goede pass van Liam van de Wijst. Tussen de goals door was Eric Polet nog gevaarlijk, maar de doelman van Zwaluwen pareerde zijn poging met verve.

    In de tweede helft was het iets slordiger dan in de eerste, maar dat betekende gelukkig niet dat er niets te genieten viel. Job Bakema kreeg het publiek op de banken met een geweldige Iniesta-like steekpass op Steven van Tilburg die koeltjes binnen schoot. Acht minuten na de goal deed Job weer eens waar hij goed in is: Hij raakte de lat.

    In het laatste kwartier was al het Vlaardings verzet gebroken. Het was dan ook zaak om het doelsaldo op te krikken om de kans tot verder bekeren te doen vergroten. Die opdracht voerde Twee prima uit. Bas van der Meer bekroonde een goede wedstrijd met een doelpunt en Thijmen van de Vlekkert maakte zijn tweede en derde goal na assist van Bas van der Meer en Dean Carli.
    Zwaluwen deed tussen de vijfde en zesde goal nog iets terug, waardoor de eindstand van 6-1 op het scorebord stond.

    Twee verder in de beker na overwinning op Zwaluwen 1 Twee verder in de beker na overwinning op Zwaluwen