• Een inspiratieloos Spijkenisse heeft bij Nieuw Lekkerland het deksel stevig op de neus gekregen. De tegen degradatie strijdende gastheren wonnen, volkomen terecht, met 3-0.

  Op het eerste kwartier na was Nieuw Lekkerland op alle vlakken beter dan Spijkenisse. Spijkenisse was alleen in de eerste vijftien minuten bij machte om enigszins aan het maken van een doelpunt te denken. Nieuw Lekkerland was feller, sterker en had het betere van het spel. In een tijdsbestek van 10 minuten was het drie keer dichtbij een doelpunt. Een doelpunt kwam pas na een klein half uur: Sven Schilders zette zijn ploeg op voorsprong.

  Vlak voor rust en vlak na rust raakte Spijkenisse het houtwerk (Dylan de Melo da Silva Goncalves de paal, Julièn Gret de lat).

  In de tweede helft liet Spijkenisse verder weinig zien. Nieuw Lekkerland bleek feller in de duels, wonnen bijna elke tweede bal en zette Spijkenisse vaak zat met de rug tegen de muur. In de minuten 69 en 73 maakten Sven Schilders en Tim van der Zee er 2-0 en 3-0 van.

  Vlak voor tijd was Kevin le Duc nog dichtbij, maar zijn schot van dichtbij trof geen doel. Even later kon de jonge invaller met rood inrukken na een stevige charge.

  Nieuw Lekkerland - Spijkenisse 3-0 (1-0)
  29. Sven Schilders 1-0, 69. Sven Schilders 2-0, 73. Tim van der Zee 3-0

  Spijkenisse: Christian van Wijngen, Xander Buitenhek (34. Dimitri Poortvliet), Morris de Hoog, Glenn Rijsdijk, Alessandro Franzoso, Julièn Gret, Daan Bourgonje (62. Kevin le Duc), Enver Bezemer (73. Manasse Labid), Dylan de Melo da Silva Goncalves, Rowdy Rijsdijk (46. Mark Schenk).