• Tegen Goes speelden de groen-witten nog de sterren van de hemel om vervolgens af te glijden naar een bedenkelijk niveau in de volgende ontmoeting tegen een toch niet groots spelend Zwaluwen. Het werd zo’n dag die je het liefst zo gauw mogelijk wil vergeten en ontkennen dat je naar een voetbalwedstrijd bent geweest. Zwaluwen zette Spijkenisse weer op zijn plek en won mede door een tomeloze inzet met 2-0.

  In het begin van de wedstrijd werden de kaarten al geschud. Met een grote inzet probeerde Zwaluwen Spijkenisse te overdonderen en van die tactiek had vooral de defensie last. De Spijkenisser verdedigers kregen de bal met moeite uit de zestien en kwamen maar moeizaam aan het aanvallen toe. Onophoudelijk golfden de aanvallen van Zwaluwen op en neer. Die fysieke overmacht leidde in de achtste minuut al na drie hoekschoppen op een rij tot de 1-0 voorsprong. De bal kwam voor de voeten van Pjotr Jongste die voor de voorsprong zorgde.

  Even leek het erop dat de 1-0 achterstand Spijkenisse weer vleugels zou geven doch de uiterlijke schijn bedroog. Na een schot van Julien Gret op doel, dat door de voortreffelijk keepende Boy de Jong nog werd gekeerd zorgde Marvin van der Pluijm uit de rebound ogenschijnlijk voor de gelijkmaker. Het doelpunt vond echter geen genade in de ogen van de grensrechter die scheidsrechter Jesse Verduijn adviseerde de treffer af te keuren.
  Die tegenslag kwam Spijkenisse niet meer te boven. De ploeg probeerde het wel maar kon het niet op deze dag bij Zwaluwen. Desondanks resteerde nog een hele helft om de schade te repareren.

  Het mocht niet baten
  Trainer Peter Wubben moest wel maatregelen nemen op het dreigend onheil te keren. Wubben stuurde Bradley Tuinfort en debutant Kevin Le Duc, doordeweeks nog goed voor vier doelpunten tegen Meeuwenplaat, de wei in voor Julièn Gret en Daan van der Harst doch die wissels sorteerden geen effect. Spijkenisse bleef ploeteren. Even later ruimden Marvin van der Pluijm en Daan Bourgonje het veld voor Neal van Buuren en Duane Tjen-A-Kwoei en ook die wissels leidden niet tot de gewenste verbetering. Tenslotte bracht de wissel van Adam El Fazazi voor Alessandro Franzoso een paar bruikbare voorzetten die verder tot niets leiden.

  Spijkenisse zocht tevergeefs naar openingen bij het stugge Zwaluwen dat in de slotseconde nog een vrije trap kreeg toegewezen. Manasse Labid voltrok het vonnis en verloste Spijkenisse uit zijn lijden.

  Zwaluwen-Spijkenisse 2-0 (1-0)
  '8 Pjotr Jongste 1-0, '90 Manasse Labid 2-0

  Spijkenisse: Ragip Ozrak, Xander Buitenhek, Sirano Kartosonto, Morris de Hoog, Daan van der Harst ('56 Bradley Tuinfort), Alessandro Franzoso ('77 Adam El Fazazi), Julien Gret ('56 Kevin Le Duc), Daan Bourgonje ('69 Duane Tjen-A-Kwoei), Marvin van der Pluijm ('69 Neal van Buuren), Jawad Bellahsan, Dwaite Duurham.

  Bijzonderheden: scheidsrechter Jesse Verduijn uit Alphen aan den Rijn gaf geel aan Stefano Goncalves en Etson Galong van Zwaluwen en aan trainer Peter Wubben van Spijkenisse.
  Man van de wedstrijd Alessandro Franzoso

  Foto's door VV Zwaluwen

  Zwaluwen zet Spijkenisse weer op z'n plaats: 2-0 Zwaluwen zet Spijkenisse weer op z'n plaats: 2-0 1 Zwaluwen zet Spijkenisse weer op z'n plaats: 2-0 2 Zwaluwen zet Spijkenisse weer op z'n plaats: 2-0 3 Zwaluwen zet Spijkenisse weer op z'n plaats: 2-0 4 Zwaluwen zet Spijkenisse weer op z'n plaats: 2-0 5